Væpnet politi pågrep truende mann i telt

En mann i 40-årene er pågrepet av politiet i Hordaland etter at en kvinne skal ha blitt utsatt for vold og trusler i et telt i Isdalen i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Væpnet politi gikk til aksjon for å pågripe mannen ved 16.30-tiden tirsdag. Kvinnen hadde ropt om hjelp, og turgåere i Isdalen varslet politiet. De første opplysningene gikk ut på at kvinnen var blitt slått med baksiden av en øks i et telt i turområdet Isdalen.

– Kvinnen skal ikke være alvorlig skadd, opplyste operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt til Bergensavisen.

Mannen ble pågrepet etter kort tid. Politiet gikk til væpnet aksjon fordi mannen skal ha hatt våpen i teltet.

– Han var ikke i besittelse av våpen da han ble pågrepet, men det ble gjort beslag av kniver og diverse mulige slagvåpen i teltet. Vi har ingen indikasjon på at disse er brukt i voldsepisoden, utdyper Rebnord overfor Bergens Tidende.

Til NTB opplyste operasjonslederen at kvinnen ble avhørt og kunne forlate politistasjonen senere på kvelden. Hun var blitt utsatt for slag og grove trusler, men hadde ikke behov for legetilsyn. Den siktede mannen var derimot innsatt i arresten i påvente av videre skritt i saken.

– Han må nok regne med å sitte i arresten til onsdag, sier Rebnord.

Personvernpolicy