Tre tenåringer siktet for voldtekt i Bergen

<p>Den mindreårige jenta anmeldte den angivelige voldtekten i Bergen søndag kveld. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)</p>
Den mindreårige jenta anmeldte den angivelige voldtekten i Bergen søndag kveld. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Tre tenåringer som er siktet for voldtekt av en mindreårig jente i Fyllingsdalen i Bergen søndag, må bli i politiets arrest til tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre er mellom 17 og 19 år gamle, ifølge TV 2. Alle er siktet for å ha voldtatt den mindreårige jenta. Etter at de tre var avhørt mandag, opplyste politiet at de vil holde dem i arresten over natten.

– Han nekter straffskyld, men blir sittende i arrest over natten. Da vil politiet ta stilling til fengslingsspørsmålet, sier advokat Kaj Wigum, som er oppnevnt som forsvarer for en av de tre siktede, til Bergens Tidende.

Avhør tirsdag

– Det er en sedelighetssak der den fornærmede jenta er under 16 år. De tre pågrepne har forklart seg og blir sittende til tirsdag. Da vil det bli ytterligere avhør. Det vil ikke bli gitt detaljer om selve hendelsesforløpet på det nåværende tidspunkt, sier politioverbetjent Svein Føllesdal hos politiet i Bergen vest i en pressemelding.

Den mindreårige jenta fortalte om saken til politiet ved 21.30-tiden søndag kveld. Det anmeldte overgrepet mot jenta skal ha skjedd innendørs, i en leilighet tilhørende foreldrene til en av de involverte.

De tre mistenkte ble pågrepet natt til mandag. De tre unge mennene og jenta skal kjenne hverandre, ifølge politiet. To av mennene er kjent for politiet fra tidligere.

Barneavhør

Ellen E. Mjøs er oppnevnt som bistandsadvokat for jenta. Mjøs kunne mandag kveld ikke kommentere saken, men opplyser til NTB at hennes klient i nær fremtid vil gjennomgå et avhør på Barnehuset i Bergen på lik linje med alle mindreårige ofre i overgrepssaker.

De to andre siktede i saken har fått advokat Lasse Solberg og advokat Fredrik Verling oppnevnt som sine forsvarere.

– Min klient er siktet for voldtekt, men erkjenner ikke straffskyld, sier Solberg, som er oppnevnt som forsvarer for en 17 år gammel gutt, til Bergens Tidende.

Personvernpolicy