Overgrepsanklaget prest tatt etter fem år på rømmen

Artikkelen fortsetter under annonsen

En britisk prest som er anklaget for seksuelle overgrep mot barn, ble søndag pågrepet på en flyplass utenfor London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Laurence Soper (72) hadde vært på rømmen i fem år da han søndag ble arrestert idet han kom ankom Luton flyplass fra Kosovo. Han er anklaget for ni tilfeller av seksuelle overgrep mellom 1972 og 1986 og er nå varetektsfengslet i London, opplyser politiet i den engelske hovedstaden.

Pågripelsen skjer etter en langvarig, rettslig kamp mellom Storbritannia og Kosovo, der Soper ble arrestert i mai etter at britene hadde utstedt en europeisk arrestordre.

Tidligere i august avviste en domstol i Kosovo for annen gang å utlevere den katolske presten. Retten mente han ikke kunne utleveres fordi forbrytelsene han er anklaget for, er foreldet.

Politiet i London vil ikke bekrefte hvorvidt Sopers hjemsendelse ble gjort mulig gjennom en enighet med myndighetene i Kosovo, eller om han reiste hjem til Storbritannia frivillig. Kosoviske myndigheter har ikke vært tilgjengelige for kommentar, mens en talskvinne for det britiske innenriksdepartementet sier hun ikke kan bekrefte om regjeringen var involvert i prestens retur.

Soper forsvant fra Storbritannia etter å ha blitt løslatt mot kausjon i 2011. Han er anklaget for å ha forgrepet seg på fem elever da han var lærer på en katolsk privatskole i London.