Siv Jensen: – Voldtekt skal straffes hardt

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen taler på Kanalplassen i Arendal onsdag formiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Fremskrittspartiets leder Siv Jensen taler på Kanalplassen i Arendal onsdag formiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Finansminister Siv Jensen (Frp) går i rette med dem som mener at straffen for voldtekt må senkes for at flere overgripere blir straffet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er helt uaktuell politikk for Frp. De som begår slike overgrep, skal straffes, og straffes hardt, slo Jensen fast i sin partiledertale under Arendalsuka onsdag, der hun blant annet trakk fram Hemsedal-saken som har skapt mye debatt.

– Dette har vært en viktig debatt, der mange kvinner, men også mange menn, har engasjert seg, sier Jensen, som også mener at politiets etterforskningskapasitet i voldtektssaker bør styrkes.

– Men jeg må si jeg stusser over dem som tar til orde for å senke straffene, sier hun.

Den profilerte forsvarsadvokaten Harald Stabell har uttalt at straffen for voldtekt har blitt så streng at han tror færre blir dømt.

Jensen brukte også en stor del av sin taletid til å snakke om en av partiets kjernesaker, eldreomsorg. En lovfestet rett til en verdig eldreomsorg vil snart være på plass, mens staten må ta større ansvar for bygging av nye sykehjemsplasser, mener finansministeren.

Samtidig går hun hardt ut mot de rødgrønne i Oslo som ifølge Jensen vil legge ned de private sykehjemmene.

– Det er helt meningsløst. Vi trenger alle de varme hendene som vi bidra, sier Jensen.

Les også: Tidligere Høyre-ordfører oppfordret til vold mot voldtektsfrikjente

Personvernpolicy