Lokal Frp-politiker dømt for bortføring av egen datter

Den hjemmelagede cellen der en lokalpolitiker i Aust-Agder plasserte sin egen datter.
Den hjemmelagede cellen der en lokalpolitiker i Aust-Agder plasserte sin egen datter. Foto: Politiet / NTB scanpix

En lokalpolitiker er i Aust-Agder tingrett dømt til betinget fengsel for å ha bortført sin egen datter og plassert henne i en hjemmelaget celle. Målet var å sette en stopper for datterens rusbruk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er dømt til 120 dagers betinget fengsel, med en prøvetid på to år.

Lokalpolitikeren har erkjent at han objektivt sett har handlet som beskrevet i tiltalen, men erkjenner ikke straffskyld, skriver Frolendingen.

– I formildende retning legger retten vekt på at tiltalte som far var dypt fortvilet over det liv datteren levde. Videre at datteren ikke ville eller kunne få den hjelpen hun etter hans mening sårt trengte. Handlingen hans var, selv om den rent objektivt påførte fornærmede et onde, ikke begått i en slik hensikt, står det i dommen.

Ville redde

– Jeg kan ikke godta å bli dømt for å forsøke å redde min datters liv og kommer til å anke dommen til Agder lagmannsrett. Det er ikke nok hensyntatt en rekke forhold som ble lagt fram i retten, sier politikeren til Frolendingen.

Sammen med to medhjelpere endte han med å bortføre datteren 1. juli i fjor og låse henne inne i en hjemmelaget celle i håp om å gjøre henne rusfri.

Dagen etter anmeldte datteren ham.

Straffet nok

Den ene av de to medtiltalte ble onsdag dømt til 60 dager betinget fengsel, den andre 30, skriver Agderposten. I tillegg er de dømt til å betale kvinnen 40.000 kroner i oppreisning. Også de to medtiltalte anket dommen på stedet.

Lokalpolitikeren frykter hva som vil skje med datteren dersom oppreisningen utbetales.

– Hun har de siste to-tre årene brukt penger til å ruse seg. Å gi henne 40.000 disponible kroner kan være det samme som å gi henne en dødelig sprøyte, sier kvinnens far.

Personvernpolicy