Drapssiktet i Tromsø-saken erkjenner straffskyld

Politiet fant den avdøde og den 27 år gamle mannen i en leilighet i Røstbakken, noen hundre meter sørvest for Tromsø sentrum kvelden torsdag 28. juli. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Politiet fant den avdøde og den 27 år gamle mannen i en leilighet i Røstbakken, noen hundre meter sørvest for Tromsø sentrum kvelden torsdag 28. juli. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

27-åringen som er siktet for å ha drept Linn Olsen Uteng i Tromsø, erkjenner straffskyld for å ha knivstukket Uteng slik at hun døde, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Siktede erkjenner straffskyld for å ha knivstukket kvinnen til døde, opplyser politistasjonssjef i Tromsø, Morten Pettersen, på en pressekonferanse tirsdag.

Av hensyn til den videre etterforskningen kan ikke politiet si mer om innholdet i avhøret med siktede i helgen.

Politiet har beslaglagt kniven de mener er brukt som drapsvåpen. Det blir nye avhør av siktede i løpet av denne uken, sier Pettersen.

Les også: Politiet håper obduksjon gir svar om Tromsø-drap

Ringte selv

En foreløpig obduksjonsrapport stadfester at dødsdatoen var torsdag 28. juli.

Politiet bekrefter at det var den siktede selv som ringte og meldte fra til politiet. «Jeg har drept kjæresten min», sa han i telefonen, men oppga ikke sitt eget navn eller navnet på kjæresten. Politiet måtte derfor rykke ut til flere adresser før de fant 32 år gamle Linn Olsen Uteng død i en leilighet like utenfor Tromsø sentrum torsdag 28. juli. Den siktede var i leiligheten da politiet kom til stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Erkjente fredag

Politiet skal nå etterforske hva slags samlivsforhold den avdøde og siktede har hatt, samt gjennomgå åstedet og elektroniske spor. Politiet har sendt over en begjæring om bistandsadvokat til den avdødes foreldre.

Mannens forsvarer Helen Jensen, sier til NTB mandag at den siktede erkjente straffskyld allerede under fengslingsmøte fredag formiddag. Hun ønsker ikke å kommentere klientens forklaringer eller situasjon ytterligere.

Les også: Utvist asylsøker (27) siktet for drap på Tromsø-kvinne (32)

Identitet

Fredag ble 27-åringen varetekstfengslet i fire uker, hvorav de første to ukene i full isolasjon og med brev- og besøksforbud i hele perioden.

Mannen har selv opplyst at han kommer fra Kongo. Han er tidligere asylsøker, men er nå utvist fra Norge. Han kunne ikke returneres fordi identiteten har vært vanskelig å fastslå og fordi Kongo ikke har villet ta imot ham, ifølge Politiets utlendingsenhet.

Uteng var fra Tromsø, og ifølge lokale medier arbeidet hun i omsorgstjenesten i Tromsø kommune.