Tina-saken ferdig etterforsket

Tina Jørgensen ble funnet i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i Rogaland.
Tina Jørgensen ble funnet i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i Rogaland. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Politiet er ferdig med sin nye etterforskning av det 16 år gamle drapet på Tina Jørgensen fra Stavanger. Nå er det opp til Riksadvokaten å avgjøre om noen av de siktede i saken blir tiltalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets innstilling ble onsdag oversendt Rogaland statsadvokatembeter for videre behandling, opplyser Sør-Vest politidistrikt.

Drept i 2000

24. september 2000 forsvant 20 år gamle Tina Jørgensen sporløst etter å ha tilbrakt kvelden på byen sammen med kjæresten. En drøy måned senere ble liket ved en tilfeldighet funnet i en dreneringskum på parkeringsplassen ved Bore kirke på Jæren. Obduksjonen viser at hun ble slått i hjel.

Jørgensens kjæreste og tidvis samboer ble siktet for drapet, men siktelsen ble senere frafalt, og saken ble henlagt i 2003. I september 2013 ble fire menn pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap.

Lydopptak

Politiadvokat Herdis Traa ved Rogaland politidistrikt bekrefter overfor TV 2 at saken mot de fire siktede er ferdig etterforsket. Hun ønsker ikke å si noe om politiet går inn for å tiltale én eller flere av de fire, eller om saken henlegges.

Bakgrunnen for at de fire ble pågrepet er et lydopptak sendt inn til politiet av en tipser. Der forteller en av mennene at han og de tre andre sto bak drapet på Jørgensen. Mannen tilsto da han ble pågrepet, mens alle de tre andre nekter for at de har noe med drapet å gjøre.

Falske minner

Mannen som i et lydopptak snakket både seg og sine tre medsiktede inn i drapssaken, gjengir falske minner om drapet, ifølge psykiaterne som undersøkte ham. Den psykiatriske rapporten ble lagt fram i januar i år, og i februar ba den rettsmedisinske kommisjonen retten om å se bort fra de sakkyndiges konklusjon.

Den rettsmedisinske kommisjonen sa konklusjonen om falske minner ikke nødvendigvis er feil, men at dette er noe retten må vurdere. Kommisjonen fastslo dessuten at de sakkyndiges rapport har vesentlige mangler, og ba om en tilleggserklæring.

Personvernpolicy