Bussjåfør diktet opp ran, dømt til 15 dagers fengsel

Bussjåføren påsto at han ble ranet på E18 i nærheten av Tusenfryd. Nå er han dømt til 15 dagers fengsel. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Bussjåføren påsto at han ble ranet på E18 i nærheten av Tusenfryd. Nå er han dømt til 15 dagers fengsel. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En 29 år gammel bussjåfør er dømt til 15 dagers fengsel for å ha diktet opp et ran for å dekke over et underslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var september i fjor at bussjåføren i Norgesbuss tok 6.000 kroner fra billettvesken, for så å late som om han ble ranet og truet på livet på E18. Mannen er nå funnet skyldig i falsk forklaring og dømt til fengsel i 15 dager, skriver Akershus Amstidende.

I dommen fra Follo tingrett kommer det fram at mannen tilsto forholdene, og at han samtykket i at saken ble avgjort ved en såkalt tilståelsesdom.

Videre står det at mannens anmeldelse førte til «at politiets tid og ressurser ble kastet bort.»

Mannen har forklart at han sliter psykisk som følge av hendelsen. I dommen heter det at retten ikke tviler på at saken har vært en belastning for siktede og pårørende, men at «etter rettens syn har saken slikt alvor at det må reageres med en ubetinget fengselsstraff.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus