Rasistisk motivert vold ga 90 dager i fengsel

En mann i 40-årene er dømt til 90 dagers fengsel for rasistisk motivert vold. Mannen hevder han var oppbrakt på grunn av terrorangrepet i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som er fra Sunnfjord, slo en sjåfør i skuldra under en drosjetur, fordi sjåføren ikke vil snakke om terrorangrepet i Paris, skriver NRK.

Mannen truet deretter med å skyte sjåføren, som er muslim, om han anmeldte slaget. Like etter slo han sjåføren i ansiktet.

Hendelsen som skjedde en novembernatt i fjor, førte til at sjåføren kjørte av veien og ropte om hjelp over sambandet. Sjåføren gikk i sjokk etter hendelsen og ble sykemeldt i to uker.

I Fjordane tingrett forklarte mannen at han ikke har noe hat mot muslimer. Han hevdet at uttalelsene var rettet mot den ytterliggående islamistgruppa IS, og terroristene som sto bak angrepet i Paris få dager tidligere.

Tingretten mente at episoden ble utløst av at sjåføren var muslim. De mente mannens forklaring ikke var troverdig. Han ble derfor dømt for rasistisk motivert vold.

Mannen erkjente straffskyld for volden, men ikke for de hatefulle ytringene.

En drosjesjåfør som kjørte mannen tidligere samme natt, fortalte at hun vurderte å advare drosjesentralen mot å sende muslimske sjåfører for å hente mannen.

Mannen må også betale drosjesjåføren 20.000 kroner i erstatning, i tillegg til 3.000 kroner for utgifter sjåføren har hatt etter hendelsen.

Personvernpolicy