Meny

Fire litauere pågrepet etter dødsfall i Stjørdal

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire litauiske menn er siktet for grov kroppskrenkelse, eller medvirkning til dette, etter at en mann i 20-årene ble funnet død i Lånke i Stjørdal i Nord-Trøndelag natt til lørdag.

Fire litauiske menn er siktet for grov kroppskrenkelse, eller medvirkning til dette, etter at en mann i 20-årene ble funnet død i Lånke i Stjørdal i Nord-Trøndelag natt til lørdag.

Avdøde er trolig også fra Litauen, men politiet har ikke identifisert mannen med sikkerhet.

– Det jobbes med å klarlegge identiteten, samt å varsle pårørende, sa politiadvokat Anita Ravlo Sand i Trøndelag politidistrikt på en pressekonferanse lørdag.

– Jeg kan bekrefte at en mann er funnet død på åstedet. Foreløpige undersøkelser tyder på at det er utført vold på avdøde, sier politiadvokaten.

Avdøde vil bli obdusert senere lørdag, og politiet kan si mer om dødsårsaken nå de mottar den foreløpige obduksjonsrapporten.

Bor på gården

Klokken 4.30 mottok politiet melding om en skadd person i Lånke i Stjørdal. Da politiet kom fram til stedet, var personen død. Av hensyn til etterforskningen vil ikke politiet gå nærmere inn på detaljer om åstedet eller hva som møtte politiet da de kom til åstedet.

På grunn av opplysninger gitt til politiet og omstendighetene for øvrig, ble saken etterforsket som et mistenkelig dødsfall.

Fungerende etterforskningsleder Tore Sparby, bekrefter at en av de siktede bor på gården der hendelsen fant sted.

Avsperret

Ravlo Sand sier politiet er i full gang med etterforskningen, blant annet gjennom undersøkelser på stedet, avhør av de siktede og vitner. Det er ikke kjent hvordan de fire stiller seg til siktelsen, og det har så langt politiet vet ikke kommet noen erkjennelse fra de siktede.

Politiet vil ikke kommentere om hendelsen skal ha funnet sted inne eller ute, men lørdag ettermiddag pågikk det mye politiaktivitet ute rundt gården. Et større område rundt boligen der de fem holdt til i Stjørdal er avsperret.

Politiet opplyser at det i løpet av helgen vil bli tatt en vurdering om de pågrepne skal framstilles for varetektsfengsling.

– Men mye tyder på at det blir aktuelt, sier Ravlo Sand.

Alkohol

Foreløpige undersøkelser tyder på at de fem var kjente hverandre, men ifølge fungerende lensmann i Stjørdal, Arne Henrik Ulvin, var ingen av dem kjent for politiet fra tidligere.

– Vi antar at de er her for å jobbe, sa Ulvin, som ikke vet hvor lenge de har vært i Norge.

Hva som skjedde i tidsrommet i tiden før den tragiske hendelsen er foreløpig ikke kjent, men politiet bekrefter at de fem var sammen og at det var alkohol med i bildet.

Politiet er ikke hundre prosent sikre på om det var andre personer til stede på gården under episoden.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus