Meny

Menighet anmeldt for ikke å ha grepet inn mot overgrep

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senter mot incest og seksuelle overgrep har anmeldt den kristne menigheten den læstadianske forsamling i Tysfjord for ikke å ha gjort nok for å forhindre overgrep.

– Loven sier at alle har plikt til å melde fra om noe straffbart har skjedd, eller kan skje. Det er alvorlig og straffbart dersom menigheten ikke har varslet, sier daglig leder Lene Sivertsen ved Senter mot incest og seksuelle overgrep (SMISO).

Nordland politidistrikt bekrefter overfor NRK at de har mottatt en anmeldelse av forsamlingen som om handler avvergingsplikten.

– Denne anmeldelsen er en del av den omfattende etterforskningen som nå pågår knyttet til overgrepene som er blitt avdekket i Tysfjord. Plikten til å avverge pågående overgrep er en naturlig del av etterforskningen i alle overgrepssaker, og vil også være det i etterforskningen av Tysfjord-sakene, sier politiadvokat Siv Remen til kanalen.

Kontaktperson for menigheten i Tysfjord, Henning Eivik, sier til kanalen at han ikke ønsker å kommentere hendelsen ytterligere, men at han har full tillit til å politiets arbeid.

I begynnelsen av juli fortalte i alt elleve personer til VG , samtlige lulesamer, at de er blitt utsatt for seksuelle overgrep i Tysfjord kommune i Nordland. I alt har avisen fått kunnskap om 47 historier fra kvinner og menn som alle hevder de er blitt utsatt for overgrep i barne- og ungdomsårene i løpet av de tre siste tiårene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus