Retten nekter å stanse overgrepssak mot Cosby

<p>Bill Cosby er anklaget for seksuelt overgrep mot Andrea Constand. Foto: Michael Bryant (Reuters / NTB scanpix)</p>
Bill Cosby er anklaget for seksuelt overgrep mot Andrea Constand. Foto: Michael Bryant (Reuters / NTB scanpix)

Bill Cosby har fått nok et forsøk på å stanse overgrepssaken mot ham avvist av dommerne i Pennsylvania.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 78 år gamle TV-kjendisen er siktet for seksuelt overgrep mot en kvinne i 2004. Cosbys forsvarere har flere ganger forsøkt å få saken avvist, men nå blir det stadig mer sannsynlig at han må svare for overgrepsanklagene i retten.

I den siste klagen hevdet forsvarerne at Cosbys rettigheter ble brutt da anklagerne ikke ba om den fornærmede kvinnens forklaring under høringen i saken. Det gjorde at Andrea Constand ikke kunne kryssforhøres.

Bakgrunn: Cosby må svare for overgrep i retten

Dommer Steven O'Neill i domstolen i Montgomery fylke var ikke enig i at saken burde avvises på prosessuelt grunnlag. Cosby-advokat Brian McMonagle lovet umiddelbart å anke avgjørelsen til Pennsylvanias høyesterett.

– Vi er sikre på at den øverste domstolen vil rette denne feilen og tillate oss å starte jobben med å bevise at Cosby er uskyldig, sier McMonagle.

Les også: Cosby fikk ikke stanset overgrepssak

Over 50 kvinner har de siste årene stått frem og anklaget Bill Cosby for overgrep som strekker seg tilbake til 1960-tallet. De fleste av sakene er foreldet, og overgrepsanklagene fra Constand er hittil de eneste som har endt i retten. Cosby er anklaget for å ha dopet ned og deretter begått overgrep mot Constand i TV-stjernens hjem utenfor Philadelphia i 2004.

Les også:

Bill Cosby tiltalt for overgrep mot kvinne

Flere kvinner slutter seg til sak mot Bill Cosby

Cosby tilbød penger for å holde tett om sex

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus