Miljøaktivist drept i Honduras

Artikkelen fortsetter under annonsen

En miljøaktivist som kjempet mot en omstridt demning i Honduras, er funnet drept. Kvinnen tilhørte samme organisasjon som to andre aktivister som ble drept i mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen, 49 år gamle Lesbia Janeth Urquia, ble funnet død på en søppeldynge i byen Marcala onsdag denne uken. Hun skal ha blitt drept med en machete. Hun var med i en organisasjon som kjemper mot ødeleggelse av naturressurser der urfolk bor.

Urquia demonstrerte mot et omstridt demningsanlegg ved elven Chinacla. Hun tilhørte samme organisasjon som den prisbelønte miljø- og menneskerettsaktivisten Berta Cáceres, som ble skutt og drept i hjemmet sitt i mars.

43 år gamle Cáceres fikk miljøprisen Goldman i fjor for sin kamp mot byggingen av en stor demning som kunne fordrevet flere hundre medlemmer av det innfødte Lenca-folket. Fem personer ble pågrepet i mai i forbindelse med drapet på Cáceres. En av dem er ansatt i elektrisitetsselskapet Agua Zaca, som var i gang med byggingen av en demning Cáceres fikk stanset.

Få dager etter at Cáceres ble drept, ble en annen kollega, Nelson García (39), drept av minst to ukjente gjerningspersoner.

Drapsraten i Honduras er blant verdens høyeste.