Meny

Miljøaktivist drept i Honduras

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En miljøaktivist som kjempet mot en omstridt demning i Honduras, er funnet drept. Kvinnen tilhørte samme organisasjon som to andre aktivister som ble drept i mars.

Kvinnen, 49 år gamle Lesbia Janeth Urquia, ble funnet død på en søppeldynge i byen Marcala onsdag denne uken. Hun skal ha blitt drept med en machete. Hun var med i en organisasjon som kjemper mot ødeleggelse av naturressurser der urfolk bor.

Urquia demonstrerte mot et omstridt demningsanlegg ved elven Chinacla. Hun tilhørte samme organisasjon som den prisbelønte miljø- og menneskerettsaktivisten Berta Cáceres, som ble skutt og drept i hjemmet sitt i mars.

43 år gamle Cáceres fikk miljøprisen Goldman i fjor for sin kamp mot byggingen av en stor demning som kunne fordrevet flere hundre medlemmer av det innfødte Lenca-folket. Fem personer ble pågrepet i mai i forbindelse med drapet på Cáceres. En av dem er ansatt i elektrisitetsselskapet Agua Zaca, som var i gang med byggingen av en demning Cáceres fikk stanset.

Få dager etter at Cáceres ble drept, ble en annen kollega, Nelson García (39), drept av minst to ukjente gjerningspersoner.

Drapsraten i Honduras er blant verdens høyeste.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus