Mann dømt til 3,5 års fengsel for grovt bedrageri

En mann i 50-årene er i Oslo tingrett dømt til fengsel i tre år og seks måneder for blant annet grov økonomisk bedrageri på over 5 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved hjelp av fiktive fakturaer tappet mannen et aksjeselskap i utelivsbransjen for over 5 millioner kroner i perioden 2012 til 2014, ifølge dommen. Han var selv daglig leder, styreleder og majoritetsaksjonær i selskapet.

Mannen er også dømt for å ha oppgitt feil opplysninger til Nav, slik at han fikk utbetalt nær 800.000 kroner fra 2009 til 2013.

Les også: Mann dømt for Nav-bedrageri av 900.000 kroner

Han erkjenner det meste av det han er tiltalt for. Mannen er dømt til inndragning av 4,7 millioner kroner. Han må også betale erstatning på 706.000 kroner til Skatt Øst.

Mannen fradømmes retten til å drive selvstendig næringsvirksomhet, være daglig leder, være i ledende stillinger og inneha styreverv.

I samme sak er en kvinne i 40-årene bosatt i Moss, dømt til samfunnsstraff i 180 timer for grovt heleri og hvitvasking av litt over 600.000 kroner.

Saken har bakgrunn i anmeldelse fra Skatt Øst, som har bistått Økokrim i saken.

Les også: Lege tok betalt for over 800 oppdiktede pasientmøter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus