Politimann drept i bombeeksplosjon i Bangladesh

Minst én politimann ble drept i et sammenstøt med jihadister ved en bønneplass for id i Bangladesh torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jihadistene kastet små bomber og åpnet ild mot en politibil som patruljerte i området der bønnemøtet fant sted. Minst én av bombene eksploderte.

Sammenstøtet fant sted ved en skole like ved bønneplassen i Kishoreganj-distriktet nord i Bangladesh, der minst 200.000 mennesker var samlet til bønn.

Etter at bomben eksploderte, skjøt politiet mot angriperne, og en av dem ble drept. En lokal politimann sier at minst én politimann også ble drept og opp til ni såret i angrepet.

Angrepet skjer bare dager etter et dødelig angrep mot en kafé i Dhaka der 28 mennesker ble drept. 20 av dem var gisler, de fleste utlendinger, og to var politifolk. Også seks av angriperne ble drept.

Angrepet var det verste hittil i en serie angrep på religiøse minoriteter, blant dem ateister, hinduer, buddhister, sufi-muslimer og andre såkalte fiender av islam.

IS hevder å stå angrepene, men myndighetene avviser dette og sier at det er hjemlige islamister som står bak.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus