Norge mangler 236 spesialpolitifolk

<p>Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)</p>
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Etter terroren 22. juli 2011 lovet regjeringen å få på plass 1.200 spesialtrente politifolk innen 2015. I dag har 964 personer oppnådd det aktuelle nivået.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 1.200 skulle være i kategorien IP3 – innsatspersonell 3 – som er hakket under beredskapstroppen (IP1) og livvakttjenesten (IP2). Dette er personell som tjenestegjør i såkalte utrykningsenheter (UEH) i politidistriktene. VG har kartlagt de gamle politidistriktene og kommet frem til det i dag er 964 politifolk i kategorien IP3, opp fra 800 i 2011. Flere distrikter har ikke døgnbemanning med personell i denne kategorien.

– Vi har ikke per i dag organisert egne IP3-patruljer, men vi har vanligvis gripbar IP3-kompetanse i distriktet, sier stabssjef Terje Tonning i det tidligere Haugaland og Sunnhordland politidistrikt. 31 av hans ansatte er IP3-personell.

Statssekretær Gjermund Hagesæter (Frp) i Justisdepartementet sier rekruttering og vedlikehold av kompetanse har tatt mer tid enn ventet.

– IP3-kursene er krevende, noe som medfører at noen av dem som tas opp til kursene ikke fullfører. Det har i tillegg vist seg å være utfordringer med frafall av godkjent personell, sier Hagesæter.

Statsminister Erna Solberg (H) sier regjeringen gjerne skulle kommet lenger, men sier det er gjort mye godt arbeid i politidistriktene for å nærme seg målene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus