Meny

Strengere voldtektslov etter overgrepene i Köln

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske Forbundsdagen godkjenner trolig en lov som utvider definisjonen av voldtekt etter overgrepene i Köln nyttårsaften.

Loven er omtalt som «Nei betyr nei» i tyske medier, fordi den tar hensyn til både fysisk og muntlig motstand fra offerets side. Ifølge dagens lovgiving må offeret gjøre fysisk motstand for at det skal handle om voldtekt. Et verbalt nei har hittil ikke vært nok.

Tyskland har i flere år diskutert behovet for strengere straffer for voldtekt, og den nye lovgivningen kommer på plass etter masseovergrepet i Köln nyttårsaften. En stor gruppe menn skal ha overfalt og forulempet flere hundre kvinner. Politisjefen i byen måtte gå av på grunn av misnøye med håndteringen av saken.

Den nye loven skal også gjøre det enklere å sende ut utenlandske gjerningspersoner. Ifølge politiet var de fleste av gjerningspersonene bak overgrep, ran, tyverier og seksuell trakassering av kvinner i Köln, arabiske og nordafrikanske menn. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus