Meny

Dømt i åtte år gammel amfetaminsak

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 43 år gammel mann fra Litauen er dømt til tre års fengsel for sin rolle i en sak om amfetaminsmugling til Norge for åtte år siden.

Stavanger tingrett mener 43-åringen er den personen en narkokurer forsøkte å ringe da han ble avslørt av en oppmerksom politibetjent på vei hjem fra jobb en høstdag i 2008, skriver Stavanger Aftenblad. Kureren ble i 2010 dømt til tre års fengsel for smugling av fem kilo metamfetamin.

Han ble tatt da han forsøkte å ringe et nummer den nå dømte 43-åringen hadde opprettet kort tid i forveien. Påtalemyndigheten mener nummeret ble opprettet som en del av smugleroperasjonen, mens 43-åringen forklarte at det hadde kommet på avveie da han mistet telefonen sin, trolig på en bar. I dommen pekes det på flere steder der retten mener forklaringen ikke holder vann.

Litaueren var uansett ikke i landet da kureren prøvde å ringe ham, men etter kort tid ble han etterlyst internasjonalt. Mannen oppholdt seg i Irland, og i 2012, da han ble klar over at han var siktet i Norge, inviterte han politiet til å avhøre ham i Irland. Han forsøkte også å unngå utlevering. Retten ga ham likevel strafferabatt for at det har tatt over syv år før saken kom opp til doms.

Dommen på tre års fengsel er ett år kortere enn aktors på stand. Forsvarer Kjell Myrland sier dommen allerede er anket.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus