Meny

Foreldre dømt, så frikjent for barnemishandling

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et foreldrepar som var dømt for å ha mishandlet barna sine, er frikjent i ankesaken. Det er mange huller i barnas forklaringer, mener retten.

Tre av de fem barna ble i 2013 tatt hånd om av barnevernet etter en aksjon i samarbeid med politiet i Sogn og Fjordane. I fjor ble faren og stemoren dømt til ti måneders fengsel, seks av dem betinget, for å ha slått, sparket og mishandlet de tre barna. Gulating lagmannsrett kom derimot frem til at foreldreparet skulle frikjennes, skriver Bergens Tidende.

Dommerne skriver at basert på dommeravhør, vitneutsagn og dokumentasjon fra barnevernet finner de ikke bevis for at det har foregått mishandling.

– Vi er så lettet. Det har vært en stor belastning, sier stemoren til avisen.

Ifølge dommerne var det flere huller i barnas forklaring og en logikk som ikke alltid hang sammen. Blant annet skal en bestemor ha løpt etter ett av barna med øks; i virkeligheten trengte bestemoren krykker for å bevege seg. Det er også beskrevet hvordan faren tok livet av en hund ved å kvele og skyte den; den aktuelle hunden var omplassert og i live.

Det lokale barnevernet, som fortsatt har hånd om barna, får kritikk i dommen. Rådmannen i kommunen sier de ikke har rukket å sette seg inn i premissene i dommen og foreløpig tar den til etterretning.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus