Mann dømt for trusler mot kongefamilien og statsministeren

<p>22-åringen er dømt til seks måneders fengsel etter å ha fremsatt trusler mot blant andre Erna Solberg og kong Harald. Her er de to i forbindelse med et arrangement for 200-årsjubileet ved Karpedammen på Akerhus festning.</p>
22-åringen er dømt til seks måneders fengsel etter å ha fremsatt trusler mot blant andre Erna Solberg og kong Harald. Her er de to i forbindelse med et arrangement for 200-årsjubileet ved Karpedammen på Akerhus festning. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

En 22 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til seks måneders fengsel for å blant annet ha truet med å kidnappe kongebarna og sendt sprøyter til statsminister Erna Solberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

30 dager av straffen er gjort betinget, skriver Aftenposten.

22-åringen som rømte til Argentina da saken mot ham egentlig skulle ha startet i januar, ble frikjent for det mest alvorlige punktet i tiltalen.

Dette punktet omhandlet forsøk på å hindre kongen og statsministeren i sin virksomhet, og for at han skal ha voldt fare for at de ble hindret eller påvirket i deres virksomhet.

Sendte sprøyte

Mannen ble dømt for å ha truet med en straffbar handling, og retten slår fast at truslene var skikket til å fremkalle alvorlig frykt.

Allerede i oktober 2014 ble mannen pågrepet og varetektsfengslet i fire uker for å ha fremsatt trusler mot Solberg og kongefamilien. Truslene ble fremsatt over en periode på to år.

Mannen sendte også et brev til Stortinget, en henvendelse som var rettet til statsminister Erna Solberg. I brevet lå en sprøyte som inneholdt en væske med stivelsesprodukt.

Bakgrunn: Må møte i retten for trusler mot kongefamilien

Skulle kidnappe kongebarna

I brev og epost til Slottet truet mannen blant annet med å kidnappe kongebarna.

I tillegg til trusler mot kongefamilien og statsministeren er 22-åringen dømt for å ha framsatt trusler mot to personer. I et brev til Politiets utlendingsenhet truet han også med å bombe Norge.

Trusselbrevet var signert med 22-åringens navn og hadde et innhold som blant annet fortalte at gjerningsmannen var i stand til å lage en bombe som ville være svært kraftig.

Mannen er også dømt for å oppgi feil identitet til politiet.

Les også: Kong Harald var «lettere livredd» da han overtok

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus