Meny

34-åring tiltalt for å ha kjøpt thailandsk jente (13) på bar og gjort henne gravid

Overgrepene skal ha foregått mot den unge jenta over flere år i Koh Samui i Thailand, et populært feriemål for nordmenn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen skal forretningsmannen bosatt i Oslo ha kjøpt ei 13 år gammel thailandsk jente for 70 kroner dagen.

Mannen er blant annet tiltalt for seksuell omgang med barn under 14 år, seksuell omgang med barn under 16 år og for besittelse av barnepornografi.

Ifølge tiltalen skal overgrepene mot den 13 år gamle thailandske jenta foregått over flere år.

Jenta skal allerede i 2008 som 13 åring ha begynt å arbeide som prostituert og danser på en bar på ferieøya Koh Samui. Oslo-mannen blir hennes første kunde, ifølge NRK, og overgrepene skal ha fortsatt frem til 2011.

Det var NRK som tirsdag melder om overgrepstiltalen mot den svenske 34-åringen bosatt i Oslo.

– Han traff henne på en bar da hun var 13 år gammel og hun ble raskt gravid, forteller jentas norske bistandsadvokat Halldis Winje til TV 2.

Ble gravid

Ifølge tiltalen skal mannen ha betalt 70 kroner dagen til bareieren, og tatt meg seg jenta på hotell hvor han forgrep seg på henne gjentatte ganger.

I 2009 fødte jenta et barn, en datter som er lysere i huden enn moren selv. DNA-resultatet skal ifølge politiet bevise at 34-åringen er barnets far.

Nekter straffeskyld

– Denne saken er alvorlig. Tiltalte har oppsøkt et land der sexindustrien er drevet av fattigdom, hvor familier ofte ikke har noe annet valg enn å bruke sine egne barn som objekter i industrien, sier statsadvokat Asbjørg Lykkjen ved Oslo statsadvokatembeter til NRK.

Politiet har også beslaglagt to minnekort som til sammen inneholder 51 videofiler som viste seksuelle overgrep mot barn. Minnekortene ble funnet i mannens leilighet i Oslo.

Tiltalte nekter straffeskyld.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus