Meny

Endelig punktum kan settes i Pistorius-saken

Forsvaret i saken mener Pistorius var sårbar og handlet i panikk da han skjøt kjæresten Reeva Steenkamp i 2013. Pistorius sier han trodde han skjøt mot en innbruddstyv. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere idrettsstjernen Oscar Pistorius kan bli sendt tilbake til fengsel i Sør-Afrika for drapet på kjæresten Reeva Steenkamp i 2013.

En domstol i Pretoria avgjør onsdag denne uken hvilken straff Pistorius skal få etter at høyesterett omgjorde den opprinnelige dommen for uaktsomt drap til forsettlig drap. Aktor har bedt om 15 års fengselsstraff for drapet.

Både aktoratet og forsvarerne i saken holdt sine prosedyrer for drøyt tre uker siden.

Les også: Sør-Afrikas øverste domstol avviser Pistorius-anke

Mens forsvarsadvokaten fremstilte ham som en sårbar og skremt handikappet mann som skjøt i panikk, mener påtalemyndigheten at Pistorius skjøt for å drepe.

15 års fengsel er den vanlige minimumsstraffen for drap i Sør-Afrika. Det at Pistorius allerede har vært fengslet i ett år, i tillegg til at han har nedsatt funksjonsevne, kan bli tillagt vekt i formildende retning.

Pistorius ble sluppet fri fra fengsel i oktober i fjor, før dommen ble omgjort til forsettlig drap.

Les også: Oscar Pistorius kjent skyldig i forsettlig drap

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus