Festivaler satser på sikkerhet

<p>VG-lista får skryt for sikkerhetsarbeidet: Marcus og Martinus var blant trekkplastrene under årets show. Arkivfoto: Vidar Ruud (NTB scanpix)</p>
VG-lista får skryt for sikkerhetsarbeidet: Marcus og Martinus var blant trekkplastrene under årets show. Arkivfoto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

I helgen ble det anmeldt 27 seksuelle overgrep på en festival i Sverige. Norske arrangører sier de satser hardt på sikkerhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syv personer er pågrepet, og det er levert inn 27 anmeldelser etter Putte i Parken-festivalen i Sverige. På Bråvallafestivalen skal en ung kvinne ha blitt voldtatt under en konsert. Norske festivalarrangører sier til Dagsavisen at de setter sikkerheten i høysetet.

– Vi har jobbet med det i lang tid. Å lære opp arrangørene til å tenke sikkerhet og lage prosedyrer. Det er en del av profesjonaliseringen det siste tiåret, sier Torbjørn Heitmann Valum i Norske Konsertarrangører. Han trekker frem VG-lista Topp 20 som en av de flinkeste arrangørene i klassen.

Les også: Jente (12) utsatt for overgrep på festival i Sverige

– Vi har egne sikkerhetsansvarlige med lang erfaring og holder hele tida tett dialog med alle etatene, særlig politiet. Dette er profesjonelle og erfarne folk, sier eventansvarlig Lise Rønneberg i VG.

– I tillegg er natteravnene til stede. Om noe skjer, skal det rapporteres til nærmeste vakt, og så samarbeider vi med politiet videre, sier hun. Selv om de anbefaler at barn under 13 er sammen med en voksen, understreker hun at sikkerheten skal være ivaretatt for alle, også de som kommer uten en voksen.

Les også: Flere anmeldte voldtekter på svensk festival

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus