Amnesty: Syriske opprørere ansvarlige for drap og tortur

Artikkelen fortsetter under annonsen

Syriske opprørsgrupper som angivelig støttes av USA og flere andre land, er ansvarlige for bortføringer, tortur og drap i Nord- og Nordvest-Syria, ifølge Amnesty International.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Menneskerettighetsorganisasjonen har dokumentert 24 bortføringssaker der væpnede grupper har vært involvert i provinsene Aleppo og Idlib mellom 2012 og 2016. Blant ofrene er fredelige aktivister, barn og religiøse minoriteter.

Blant opprørsgruppene som nevnes i rapporten, er Nusrafronten, Nour al-Din al-Zinki og Levantfronten. Minst tre av gruppene som Amnesty mener er skyldige i drap, tortur og bortføringer, har tidligere fått støtte fra USA. I tillegg skal noen av gruppene ha fått støtte fra Saudi-Arabia, Qatar og Tyrkia.

Amnesty hevder at både Nusrafronten og Nour al-Din al-Zinki er begynt å bruke de samme torturmetodene som de syriske regjeringsstyrkene ofte har benyttet seg av.

Video
Vis mer

Erna Solberg snakket ut en uke etter aksje-skandalen

Høyre-leder Erna Solberg møtte pressen torsdag en uke etter nyheten om ektemannens Sindre Finnes sine aksjehandler mens hun var statsminister. Solberg møtte opp på både Dagsrevyen og Debatten på NRK.