Meny

Amnesty: Syriske opprørere ansvarlige for drap og tortur

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske opprørsgrupper som angivelig støttes av USA og flere andre land, er ansvarlige for bortføringer, tortur og drap i Nord- og Nordvest-Syria, ifølge Amnesty International.

Menneskerettighetsorganisasjonen har dokumentert 24 bortføringssaker der væpnede grupper har vært involvert i provinsene Aleppo og Idlib mellom 2012 og 2016. Blant ofrene er fredelige aktivister, barn og religiøse minoriteter.

Blant opprørsgruppene som nevnes i rapporten, er Nusrafronten, Nour al-Din al-Zinki og Levantfronten. Minst tre av gruppene som Amnesty mener er skyldige i drap, tortur og bortføringer, har tidligere fått støtte fra USA. I tillegg skal noen av gruppene ha fått støtte fra Saudi-Arabia, Qatar og Tyrkia.

Amnesty hevder at både Nusrafronten og Nour al-Din al-Zinki er begynt å bruke de samme torturmetodene som de syriske regjeringsstyrkene ofte har benyttet seg av.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus