Jente (12) utsatt for overgrep på festival i Sverige

Mer enn 20 tilfeller av seksuelle overgrep mot unge jenter er registrert under festivalen «Putte i Parken» i Karlstad.
Mer enn 20 tilfeller av seksuelle overgrep mot unge jenter er registrert under festivalen «Putte i Parken» i Karlstad. Foto: / Aftonbladet / Ibl Bildbyrå / Aftonbladet

Politiet har mottatt anmeldelser av seks voldtekter og over 30 tilfeller av seksuell antasting under musikkfestivaler i Sverige i løpet av de siste dagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under festivalen Putte i Parken i Karlstad er det kommet inn 35 anmeldelser om seksuelle overgrep, der unge jenter skal ha blitt befølt innenfor klærne, kløpet på bryst og rumpe og forsøkt kysset mot sin vilje. Det yngste offeret skal bare ha vært tolv år.

– Det er samme mønster som tidligere. Unge gutter omringer unge jenter og tafser på dem , sier vakthavende Per-Arne Eriksson ved politiet i Värmland til Expressen.

To mistenkte ble pågrepet i forbindelse med angivelige overgrep fredag. De ble senere løslatt på grunn av sin unge alder, men er fortsatt mistenkt. Begge er enslige mindreårige flyktninger.

Kritisk til arrangøren

Lisen Andréasson Florman, som leder Nattskiftet, en lokal gruppe frivillige natteravner, er oppgitt over festivalarrangøren.

– De ønsker kanskje å ta det på alvor, og de er etter veldig lang tid på vei til å forstå. Men det hender veldig lite, sier hun.

Politiets pressetalsmann Thomas Agnevik har forståelse for kritikken.

– Så lenge det skjer så alvorlige overgrep, har man selvsagt ikke gjort nok. Ingen skal behøve å vende hjem som voldtektsoffer etter å ha gått på konsert, sier han.

Les også: – Fortielse av angrepene i Stockholm og Köln har vært totalt feil

Voldtekter

Under Bråvallafestivalen i Norrköping ble det anmeldt fem voldtekter, og under Säljerydsfestivalen utenfor Växjö kom det inn én voldtektsanmeldelse.

Én av voldtektene under Bråvallafestivalen skal ha skjedd midt blant publikum under en konsert med artisten Zara Larsson torsdag. Hun reagerte sterkt på hendelsen.

– Jeg hater gutter, skrev Larsson på Twitter, og la til at hun ikke orker flere som påpeker at ikke alle gutter begår overgrep.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus