Kristian Valen tiltalt for politi-trusler på Facebook

TILTALT: – Det var ikke hans mening å skremme de ni væpnede tjenestemennene som oppsøkte ham, sier Kristian Valens (bildet) forsvarer, advokat John Christian Elden. Her er Valen under en opptreden på Latter i Oslo.
TILTALT: – Det var ikke hans mening å skremme de ni væpnede tjenestemennene som oppsøkte ham, sier Kristian Valens (bildet) forsvarer, advokat John Christian Elden. Her er Valen under en opptreden på Latter i Oslo. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Komikeren Kristian Valen er tiltalt for trusler etter at han utlovet dusør til sine Facebook-følgere som hadde informasjon om to politibetjenter, skriver Nettavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«10.000 kroner til de som kjenner og vet hvor disse politifolkene bor!» skrev Valen på sin Facebook-side etter å ha fått besøk av politiet i februar.

Bakgrunnen for besøket var at Valen selv hadde ringt ambulansetjenesten, fordi samboeren hadde skadet seg. Komikeren skrev på Facebook at han var misfornøyd med politiets oppførsel og at han derfor filmet hendelsen.

Les mer: Kristian Valen løslatt etter avhør

– Det var ikke hans mening å skremme de ni væpnede tjenestemennene som oppsøkte ham, sier Valens forsvarer, advokat John Christian Elden, til avisen.

Oslo politidistrikt har tidligere sagt at det var til sammen seks politifolk på stedet.

I 2007 ble Valen ilagt et forelegg på 10.000 kroner etter at politiet fant flere våpen med ulovlig pistolgrep i komikerens leilighet.

Rettssaken er berammet i Oslo tingrett i slutten av september.