Ingen overgrepstiltale mot Cliff Richard

Britisk politi har konkludert med at det ikke foreligger nok beviser til å ta ut overgrepstiltale mot Cliff Richard. Foto: Wolfgang Rattay (Reuters / NTB scanpix)
Britisk politi har konkludert med at det ikke foreligger nok beviser til å ta ut overgrepstiltale mot Cliff Richard. Foto: Wolfgang Rattay (Reuters / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Britisk politi henlegger overgrepssaken mot 75 år gamle Cliff Richard og konkluderer med at det ikke foreligger tilstrekkelig med beviser til å ta ut tiltale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cliff Richard:

  • Britisk popsanger og skuespiller
  • Het opprinnelig Harry Rodger Webb.
  • Født 14. oktober 1940 i Lucknow i Uttar Pradesh i India, oppvokst i England fra 1948.
  • Fikk sitt gjennombrudd i 1958, med bandet The Shadows, som akkompagnerte ham på mer eller mindre fast basis fram til 1968.
  • Hele 14 av hans over 130 singler har gått til topps i Storbritannia: «Living Doll» og «Travellin' Light» i 1959; «Please Don't Tease» og «I Love You» i 1960; «The Young Ones» og «The Next Time»/«Bachelor Boy» i 1962; «Summer Holiday» i 1963; «The Minute You're Gone» i 1965; «Congratulations» i 1968; «We Don't Talk Anymore» i 1979; «Living Doll» i 1986 i samarbeid med komikerne The Young Ones og Shadows-gitarist Hank Marvin; «Mistletoe And Wine» i 1988; «Saviour's Day» i 1990; «The Millennium Prayer» i 1999.
  • Han har hatt hele 34 hits i Norge.
  • I 1995 ble han utnevnt til ridder og kunne kalle seg sir Cliff Richard.

(Kilde: Store norske leksikon)

I 2014 kom det frem opplysninger om at Cliff Richard skulle ha begått overgrep mot en mindreårig gutt på 1980-tallet. Richard selv betegnet anklagene som «absurde og usanne».

Politiet ransaket Richards hjem i Berkshire i det sørlige England og tok ham inn til avhør, men han ble verken siktet eller anholdt.

Året etter ble imidlertid etterforskningen av Richard utvidet, noe britisk politi begrunnet med at det var fremsatt nye anklager mot ham.

Bakgrunn: Cliff Richard avviser overgrepsanklager

Torsdag besluttet imidlertid britisk påtalemyndighet «etter en grundig gjennomgang» å henlegge saken mot Richard, med henvisning til at «det ikke foreligger tilstrekkelig med beviser for å kunne reise sak», melder BBC.

Richard legger ikke skjul på at han er lettet over at saken endelig er ute av verden og kritiserer samtidig politiets håndtering av anklagene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har alltid fastholdt at jeg er uskyldig, og jeg har helt og fullt samarbeidet med etterforskningen. Jeg kan ikke forstå hvorfor det har tatt så langt tid å komme frem til dette, sier han i en kommentar.

Cliff Richard er en av Storbritannias mest kjente popartister. Han har solgt mer enn 21 millioner singler og hatt en rekke listetopper i løpet av karrieren.

Les også: Gary Glitter dømt til 16 års fengsel for overgrep