Anmeldt taxisjåfør i Stavanger tilbake på veien

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Drosjesjåføren som i påsken kjørte med en mann på taket i høy hastighet, har fått tilbake både sertifikat og kjøreseddel. Drosjenæringen er ikke fornøyd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var natt til langfredag at taxisjåføren, en mann i 50-årene, kjørte flere kilometer fra Jåttå og inn mot politistasjonen i Stavanger sentrum . Hendelsen endte med anmeldelse og inndratt førerkort. Nå kjører han igjen drosje, skriver Stavanger Aftenblad.

– Jeg har hørt at han er tilbake på veien. Det liker vi svært dårlig, sier styreleder Leif Harald Rye i Stavanger Taxi til avisen.

Bakgrunn: Sint taxisjåfør kjørte med kunde på taket

Både Rye og Svein Svimbil, som er administrerende direktør i både Rogaland Taxi og Stavanger Taxi, sier de helst skulle vært kvitt den aktuelle sjåføren. Men så lenge han har både sertifikat og kjøreseddel i orden, har de liten mulighet til å gjøre noe med saken.

Les også: Kvinne fikk ikke røyke i taxi – hoppet ut i fart

Taxisjåførens førerkort ble rutinemessig beslaglagt etter den spesielle episoden i påsken. I påvente av at saken mot ham blir påtaleavgjort, har han fått tilbake retten til å kjøre drosje.

Det hører med til historien at sjåføren følte seg truet av en passasjer og at han hevder å ha handlet i nødverge da han kjørte av gårde med passasjeren på taket. Sjåføren erkjenner ikke straffskyld for forholdet.

Les også: Taxisjåfør kjørte på mann og stakk av