– Nettverk skjuler barn for norsk barnevern

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Et barnevernskritisk nettverk hjalp en 27 år gammel kvinne med å gjemme barnet sitt for barnevernet på Vestlandet, skriver Dagbladet. Barnevernet er kjent med at det finnes flere slike nettverk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uken aksjonerte barnevernet med bistand fra lokalt politi hjemme hos et ektepar på Vestlandet. Der fant de den seks måneder gamle sønnen til 27-åringen, som hadde vært på rømmen fra politi og barnevern siden 5. mai, ifølge avisen.

Les også: Demonstrasjoner mot norsk barnevern

Kvinnen skal ha fått hjelp av et barnevernskritisk, norsk nettverk som hevder det har internasjonale forgreninger, med både flukten og oppholdssted. Dette fremgår også av barnevernets dokumenter i saken: «Mor har åpenbart fått hjelp av et nettverk som opererer på sosiale medier, til å holde seg i skjul, og det er nærliggende å tro at hun vil få videre hjelp fra disse».

Barnevernssjefen på 27-åringens hjemsted sier han er kjent med at barnevernskritiske nettverk «fraråder foreldre å ta imot enkelte hjelpetiltak fra barnevernstjenesten, eksempelvis tiltak som sentre for foreldre og barn».

Les også: Forsker: – Hvor er politikerne når barnevernet filleristes i utlandet?

Lederen for nettverket bekrefter overfor Dagbladet at det bestemte seg for å hjelpe barnemoren uten å ha kjennskap til henne fra før.

– Det var et sjansespill. Folk googler oss og finner ut av vi er på «den andre siden» i forhold til barnevernet. Vi måtte bare gå ut ifra at dette var en kvinne som trengte vår hjelp, sier nettverkslederen.

Les også: Norsk-rumensk foreldrepar får tilbake barna

Personvernpolicy