Abu Sayyaf har drept kanadisk gissel

Abu Sayyaf-geriljaen på Filippinene har likvidert kanadieren Robert Hall, bekrefter filippinske sikkerhetskilder overfor canadiske CBC News.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Abu Sayyafs aksjoner:

 • 4. april 1995: Minst 50 mennesker ble drept da flere hundre krigere gikk til angrep mot byen Ipil.
 • 18. desember 1998: Janjalani ble drept i et sammenstøtt med sikkerhetsstyrker på øya Basilan. Han blir etterfulgt av lillebroren Khadaffy Janjalani, som ble drept i september 2006.
 • 23. april 2000: Gruppen foretar sin første turistbortføring: 10 vestlige og 11 asiatiske turister fra øya Sipadan på kysten av Borneo. Gislene ble frigitt i august 2001. Libyas leder Mohammar Gaddafi skal ha betalt løsepengene, og de vestlige gislene ble fløyet til Libya.
 • 27. mai 2001: 20 personer, deriblant tre amerikanere, blir bortført vest på Filippinene. Den ene amerikaneren blir halshogd 13 måneder senere, en annen amerikaner blir drept sammen med en filippiner i et frigjøringsforsøk i juni 2002, den siste amerikaneren blir befridd. De øvrige gislene blir kjøpt fri.
 • 27. februar 2004: 116 mennesker ble drept i brannbombeangrep mot en ferge i Manila Bay. Dette er gruppens og Filippinenes dødeligste terrorangrep.
 • 10. juli 2007: Abu Sayyaf samarbeider med den dominerende muslimske geriljagruppen på Filippinene om et angrep i Basilan der 14 filippinske marinesoldater ble drept, 10 av dem ble halshogd.
 • 5. desember 2011: Abu Sayyaf bortfører en australier som senere blir frigitt i mars 2013, etter at løsepenger er betalt.
 • 1. februar 2014: En nederlandsk og en sveitsisk fuglekikker ble bortført fra en av Tawi-Tawi-øyene. Sveitseren greier å rømme i desember 2014.
 • 25. april 2014: Et tysk par ble bortført fra en yacht utenfor Palawan. De ble kjøpt fri seks måneder etter.
 • Sommeren 2014: Isnilon Hapilon var den første av Abu Sayyafs ledere som sverget troskap til IS.
 • 14. mai 2015: En malaysisk turist og en lokal kvinnelig restaurantsjef ble bortført. Malaysieren ble halshogd, mens kvinnen ble sluppet fri mot løsepenger.
 • 21. september 2015: Nordmannen Kjartan Sekkingstad og kanadiske John Ridsdel og Robert Hall, samt Halls filippinske kjæreste Marites Flor ble bortført fra øya Samal.
 • 7. oktober 2015: En pensjonert italiensk prest ble bortført fra den sørlige byen Dipolog, men ble sluppet fri 9. april i år.
 • 26. mars 2016: 10 indonesiske sjøfolk ble bortført utenfor Borneo. De ble sluppet fri 1. mai.
 • 1. april: Fire malaysiere ble bortført fra Sabah i Malaysia.
 • 16. april: Fire indonesiske sjøfolk blir bortført utenfor Sabah.
 • 25. april: John Ridsdel ble funnet drept på Jolo.
 • 8. juni: De fire malaysiske fiskerne som ble bortført 1. april, ble løslatt.
 • 13. juni: Robert Hall ble drept da frist for å betale løsepenger utløp.

(Kilde: AFP)

Hall ble tatt som gissel sammen med sin filippinske kjæreste, en landsmann og norske Kjartan Sekkingstad i september i fjor.

En talsmann for geriljaen kontaktet mandag morgen den filippinske nettavisen Inquirer og opplyste at 50 år gamle Hall var drept.

Kanadiske CBC News bekrefter opplysningen og viser både til kilder som er tett på situasjonen på øya Jolo, og til filippinske sikkerhetskilder.

Hall ble drept samme dag som fristen for betaling av 600 millioner filippinske pesos, 100 millioner kroner i løsepenger utløp.

Også Canadas statsminister, Justin Trudeau, fester lit til meldingene fra Filippinene, til tross for at opplysningene ikke er bekreftet fra offisielt hold og det faktum at liket heller ikke er funnet.

Han sier at Abu Sayyaf-geriljaen etter alt å dømme har likvidert Hall.

– Det er med stor sorg jeg har grunn til å tro at en kanadisk borger, Robert Hall, som har vært holdt som gissel på Filippinene siden 21. september 2015, er drept av gisseltakerne, sier Trudeau i en kunngjøring.

Eneste gjenværende

– Vi er kjent med saken gjennom mediene, men har ikke fått opplysningene bekreftet. Her må vi forholde oss til kanadiske myndigheter, sier pressevakt Hilde Steinfeld i Utenriksdepartementet til NTB.

Den 56 år gamle Sotra-mannen Kjartan Sekkingstad og Halls filippinske kjæreste Marites Flor er nå de eneste gjenværende av gruppen som ble bortført fra ferieanlegget Oceanview Resort på den lille øya Samal utenfor Mindanao sør i Filippinene 22. september i fjor.

Halls 68 år gamle landsmann John Ridsdel ble funnet likvidert på øya Jolo 25. april, etter at en tidligere tidsfrist for å betale løsepenger var utløpt.

Snakket med broren

Før Hall ble drept, lot gisseltakerne både ham, Flor og Sekkingstad snakke med avisen Inquirer.

– Vi gjør vårt beste, men det er ikke nok til å innfri kravene deres. Vi vet ikke sikkert. Det var fire av oss til å begynne med, og da tidsfristen utløp ble én halshogd. Vi holdes helt i mørke. Jeg aner ikke hva som skjer, sa Sekkingstad, som fortalte at han hadde fått ringe til broren sin i Norge søndag kveld.

Trygler Duterte om hjelp

Flor kom med en følelsesladd appell til Filippinenes nyvalgte president Rodrigo Duterte under samtalen med Inquirer.

– Jeg ber Duterte om hjelp. Vær så snill å hjelpe oss. Vi kjemper hver eneste dag. Jeg er den eneste (av gislene) som forstår hva de (gisseltakerne) sier, og jeg hører at de planlegger å halshogge oss, sa hun.

Ingen ny frist

Abu Sayyaf-geriljaens talsmann Abu Raami understreket i samtalen med Inquirer at tidsfristen for å betale løsepenger for de gjenværende gislene, ikke vil bli forlenget.

Den videre skjebnen til Sekkingstad og Flor er derfor høyst uviss, ettersom norske myndigheter, i likhet med kanadiske og filippinske har gjort det klart at de av prinsipp ikke etterkommer slike krav om løsepenger.

Filippinske muslimer fordømmer drapet

Den nasjonale ulama-konferansen på Filippinene (NUCP) reagerer sterkt på mandagens nyhet om at Abu Sayyaf har likvidert Robert Hall og kaller det uislamsk og umenneskelig.

– Vi fordømmer på det sterkeste denne terrorismen. Dette er uislamsk, umenneskelig og må fordømmes , sier NUCPs generalsekretær Alih Aiyub til den filippinske nettavisen Inquirer.

Dette er i tråd med professor Arne Røkkums oppfatning av filippinske muslimers holdning til bruk av vold.

– Jeg har truffet mange imamer og ledere innenfor muslimske bevegelser der, og det som slår meg er hvor lite framtredende elementet av vold er for dem, sa han til NTB tidligere i år.

Selv om den muslimske minoriteten sør på Filippinene lever etter veldig strenge moralske regler, er det slett ikke snakk om sharialovgivning. De står langt fra Abu Sayyaf-geriljaen, mener Røkkum, som er professor emeritus ved Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo og har drevet feltarbeid sør på Filippinene i årevis.

Utenlandske gisler er god butikk

Kidnapping av utlendinger har vært god butikk i 25 år for Abu Sayyaf-geriljaen på Filippinene.

Abu Sayyafs første spektakulære kidnapping fant sted i 2000, da de stormet et feriested på øya Sipadan i nabolandet Malaysia.

Ti turister og elleve ansatte ble deretter tatt med til øya Jolo på Filippinene, der geriljaen hadde og har sin base. Alle ble løslatt noen måneder senere, etter at Libyas daværende leder Muammar Gaddafi hadde fått i stand en avtale og bidratt med drøyt 200 millioner kroner i «utviklingshjelp» til Jolo.

Halshogd

Etter dette fulgte kidnappingene på rekke og rad, blant annet i mai 2001 da 20 turister og ansatte ble bortført fra et feriested på øya Palawan, blant dem tre amerikanere.

Den ene av amerikanerne, Guillermo Sobero, ble halshogd da kravet om 1 million dollar i løsepenger ble avslått.

Abu Sayyaf har heller ikke nølt med å drepe filippinske gisler, vel vitende om at det var lite håp om å innkassere løsepenger for dem.

Fiskere fra Indonesia og Malaysia er derimot løslatt, angivelig etter at Abu Sayyaf har fått innfridd kravene om løsepenger.

Journalister

En rekke journalister er også bortført av Abu Sayyaf opp gjennom årene, blant dem NRKs daværende Asia-korrespondent Kjersti Strømmen som i 2000 besøkte Jolo for å rapportere om de 21 turistene geriljaen da holdt som gisler.

Strømmen ble frigitt etter et døgn, og i ettertid ble det kjent at Abu Sayyaf nærmest solgte adgangsbilletter til journalister som ønsket å besøke leiren deres.

I 2009 ble tre Røde Kors-arbeidere bortført av geriljaen, men også disse ble frigitt. Det er ikke kjent om det ble betalt løsepenger for dem.

Kost og losji

Australieren Warren Richard Rodwell ble bortført i desember 2011, og australske myndigheter avviste geriljaens krav om 16 millioner kronene i løsepenger. Først etter at familien hadde skrapt sammen 550.000 kroner for å dekke geriljaens «utgifter til kost og losji», ble Rodwell sluppet fri.

I november 2013 stormet Abu Sayyaf ferieøya Pom Pom i Malaysia og forsøkte å ta et ektepar fra Taiwan som gissel. Mannen gjorde motstand og ble drept, mens Evelyn Chang ble tatt med tilbake til Sulu-provinsen.

En venn av ekteparet, den tidligere amerikanske spesialsoldaten Gene Yu, etablerte kontakt og forhandlet lenge med gisseltakerne, før han til slutt organiserte en kommandogruppe som lyktes med å frigi henne.

Flere Abu Sayyaf-soldater skal ha blitt drept i operasjonen, og den filippinske forsvarsledelsen var rasende fordi Yu hadde rekruttert regjeringssoldater til sin gruppe.

Store beløp

I 2014 ble flere kinesere kidnappet fra feriesteder og fiskeoppdrettsanlegg på Filippinene, angivelig av en gruppe som senere solgte dem til Abu Sayyaf.

De to tyske statsborgerne Stefan Viktor Okonek og Henrite Dielen ble bortført i 2015, men ble frigitt etter noen måneder. Abu Sayyaf hevder å ha fått innfridd kravet om drøyt 45 millioner kroner i løsepenger, og de viste også frem bilder av bunker med pengesedler etter løslatelsen.

Følg utviklingen i saken her:

– Prinsipp

Da norske Kjartan Sekkingstad ble bortført i november, sammen med canadierne John Ridsdel og Robert Hall, samt Halls filippinske kjæreste Marites Flor, slo norske og kanadiske myndigheter raskt fast at de ikke ville innfri kravet om løsepenger.

– Dette er et prinsipp vi ikke kan fravike i møte med kyniske terrorister, sa statsminister Erna Solberg (H), som mener at en ved å innfri krav om løsepenger, vil oppmuntre til kidnapping av nordmenn i utlandet.

25. april ble liket av Ridsdel funnet på Jolo, og 13. juni ble Hall drept da en ny tidsfrist for å betale løsepenger utløp.

Sekkingstads og Flors videre skjebne er uviss.

Les også:

Den filippinske hæren trapper opp for å redde gisler

Terrorekspert om ny video: – Det er svært alvorlig

Ny video viser Sekkingstad be for sitt liv

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:09 Rødt og MDG fikk ikke være med på krisepakkeforhandlingene03:08 Kolleger demonstrerte etter nok et journalistdrap i Mexico03:01 Foreløpig ikke store endringer i alkoholkonsumet02:32 For første gang på sju venter japanerne minus i økonomien02:24 Bred kritikk av regjeringens nødrespiratorbestilling00:27 Russen med massesøksmål etter avlyst landstreff i Kongeparken23:35 Tidligere Marseille-president Diouf er død, var koronasmittet23:10 Nakstad: Det vil ta mange år å oppnå flokkimmunitet22:29 Intensivoverlege om nødrespiratorer: – Gir ikke gir økt intensivkapasitet22:05 Politiet tror de kan oppklare Birgitte Tengs-saken21:37 Tidligere fylkesordfører Ragnar Kristoffersen er død21:28 Barna er sporløst borte: – Hun sa de var blitt «zombier»21:17 Høie: Ikke akutt mangel på smittevernutstyr i Norge nå21:16 Mann fikk strafferabatt for å ha deltatt i rettssaken via videolink21:16 Polaris Media dropper utbytte21:14 Kommunene sliter med å nå ut til sårbare barn under koronakrisen21:14 Snart 3.000 til tjeneste som helsepersonell21:12 Fagermo om fotballåret: Sesongstart uten publikum, NM-walkover og tre kamper i uka20:52 Patrick McEnroe coronasmittet20:46 Syrisk TV melder om israelsk luftangrep20:45 Norske sykepleiere forteller: Inngripende endringer, lange vakter og utrygghet20:14 Coronautbrudd på amerikansk hangarskip20:11 Både ordfører og varaordfører i Nes smittet20:09 Dødstallet i Frankrike stiger20:08 Amerikansk etterretning hjalp Frode Berg20:07 Oslo tilbyr skole og barnehage også i påsken19:49 Artisten «Kamelen» tiltalt for trusler og medvirkning til ran19:48 Russland åpner for unntakstilstand19:47 Mann siktet for mishandling etter at familiemedlemmer ville bryte coronaregler19:45 Pandemien har forårsaket 837 nye dødsfall i Italia19:44 Coronahopp for Høyre på ny meningsmåling19:34 Erna åpner for noe oppmyking etter påske18:17 En person alvorlig skadd etter at hund angrep flere i Drammen18:17 Person fra Asker død etter koronasmitte18:15 Pandemien har kostet flere liv i USA enn Kina17:49 Coronakrisen fører til at luftens giganter førtidspensjoneres17:37 Turkmenistan forbyr ordet «coronavirus»17:03 Ekspert: – Trump har møtt sin overmakt16:52 Sykepleier døde av corona: – Jeg har det bra. Ikke si noe til mamma og pappa16:30 Foreldre siktet for bortføring av fire barn16:29 Regjeringen bestiller 1.000 nødrespiratorer15:34 Visit Norway legges ned i Danmark15:33 Dårlig vær kan avskjære Finnmark fra resten av landet i lang tid15:14 EOS-utvalget: Kritisk til E-tjenestens innsamling i Norge15:13 Bill Gates advarte mot ny pandemi: – Ingen hørte etter14:56 Diabetestelefonen har firedoblet trafikken14:52 Ingen fotball for Haaland og co. før mai14:46 NHO sier nei til lønnsløft for å corona-sikre jordbruket14:28 Mot løsning for Rajas krisepakke for idretten14:27 Anniken Hauglie blir ny sjef i Norsk olje og gass14:22 På denne britiske øya bygde nazistene en konsentrasjonsleir14:12 Sverige innfører besøksforbud på aldershjem14:11 Stortinget sier nei til privateide kraftkabler13:58 Tettey legger opp neste sommer13:58 Krevende å holde oversikt som forbruker13:25 Coronafriske «pasient 47» spiser lunsjen sin på et eget bord13:15 Langrenn med hovedsponsor på plass13:01 31 personer fikk feil prøvesvar12:48 Europeisk handelsløsning med Iran på plass12:45 IS-siktet kvinne varetektsfengslet fram til etter påske11:59 Passasjertrafikken på norske flyplasser ned 93 prosent11:57 Billig olje gir lav inflasjon i euro-landene11:56 Syklist døde i ulykke i Telemark11:52 Vedum: – Selv med denne pakken vil flere miste jobbene sine11:11 – Dette bildet oppsummerer for meg alt som er galt med landet11:11 Eliteserieklubbene kan trene organisert fra onsdag11:08 Reagerer kraftig mot Forsvaret-forskrift: – Vil få mulighet til å beordre sivile11:08 EOS-utvalget refser PST11:06 Sverige spår arbeidsledighet på 9 prosent10:40 Lego-overskuddet nær doblet10:32 Første hetebølge i Antarktis10:28 Fem corona-pasienter ble bedre etter å ha fått blodplasma fra friske10:20 Oslo Børs åpner opp 2,5 prosent10:19 Nesten 12.000 nye dagpengesøknader til Nav på mandag10:18 Guvernør: New York trenger 1 million helsearbeidere10:17 Milliardkontrakt inngått for D-blokka i regjeringskvartalet09:59 21-årig blogger blåste av virus-advarsler – nå er hun selv smittet09:23 Norske oljeselskaper selger ikke med tap: – Vi forventer at de overlever09:20 Indonesia stenger grensa for utlendinger09:19 194 innsatte løslatt før tiden for å redusere smitterisiko09:19 Solbakken & co. går ned 20 prosent i lønn08:31 ESA godkjenner norsk støtte til flyselskaper08:25 Bayern-sjefen vil forlenge Bundesliga til høsten08:14 19 omkommet i voldsom skogbrann i Kina08:05 Politiet oppfordrer folk til å ta samfunnsansvar07:52 Nå gjør de bestselgeren sin elektrisk07:45 Bred enighet om ny krisepakke07:43 Norsk forskning: Vil bruke astronaut-urin til å blande månebetong07:39 Norwegian kansellerer alle avganger til Finnmark i april07:39 Oljeprisen stiger07:38 Forskere i Trondheim har utviklet ny coronatest i rekordfart07:22 USA har vedtatt at våpenbutikker kan holde åpent06:55 Flere enn 20.000 helsearbeidere smittet i Italia og Spania06:51 Virus-stopp for Eliteserien: – Snudd hverdagen nesten på hodet06:31 Ajer om van Dijk-sammenligningen: – Selvfølgelig smigrende06:30 Dyrene tar tilbake storbyens tomme gater06:19 Harry og Meghan starter hverdagslivet i Los Angeles06:15 Norsk politikk i coronadvale – men iskanten kommer06:04 Dette skjer i dag06:00 Zimbabwes innbyggere må velge mellom sult og corona
Siste nytt
03:09NorgeRødt og MDG fikk ikke være med på krisepakkeforhandlingene03:08VerdenKolleger demonstrerte etter nok et journalistdrap i Mexico03:01NorgeForeløpig ikke store endringer i alkoholkonsumet02:32VerdenFor første gang på sju venter japanerne minus i økonomien02:24NorgeBred kritikk av regjeringens nødrespiratorbestilling00:27NorgeRussen med massesøksmål etter avlyst landstreff i Kongeparken23:35SportTidligere Marseille-president Diouf er død, var koronasmittet23:10Helse og livsstilNakstad: Det vil ta mange år å oppnå flokkimmunitet22:29Helse og livsstilIntensivoverlege om nødrespiratorer: – Gir ikke gir økt intensivkapasitet22:05NorgePolitiet tror de kan oppklare Birgitte Tengs-saken21:37NorgeTidligere fylkesordfører Ragnar Kristoffersen er død21:28VerdenBarna er sporløst borte: – Hun sa de var blitt «zombier»21:17Helse og livsstilHøie: Ikke akutt mangel på smittevernutstyr i Norge nå21:16NorgeMann fikk strafferabatt for å ha deltatt i rettssaken via videolink21:16PengerPolaris Media dropper utbytte21:14Helse og livsstilKommunene sliter med å nå ut til sårbare barn under koronakrisen21:14Helse og livsstilSnart 3.000 til tjeneste som helsepersonell21:12SportFagermo om fotballåret: Sesongstart uten publikum, NM-walkover og tre kamper i uka20:52SportPatrick McEnroe coronasmittet20:46VerdenSyrisk TV melder om israelsk luftangrep20:45Helse og livsstilNorske sykepleiere forteller: Inngripende endringer, lange vakter og utrygghet20:14Helse og livsstilCoronautbrudd på amerikansk hangarskip20:11Helse og livsstilBåde ordfører og varaordfører i Nes smittet20:09Helse og livsstilDødstallet i Frankrike stiger20:08NorgeAmerikansk etterretning hjalp Frode Berg20:07Helse og livsstilOslo tilbyr skole og barnehage også i påsken19:49NorgeArtisten «Kamelen» tiltalt for trusler og medvirkning til ran19:48Helse og livsstilRussland åpner for unntakstilstand19:47Helse og livsstilMann siktet for mishandling etter at familiemedlemmer ville bryte coronaregler19:45Helse og livsstilPandemien har forårsaket 837 nye dødsfall i Italia19:44PolitikkCoronahopp for Høyre på ny meningsmåling19:34Helse og livsstilErna åpner for noe oppmyking etter påske18:17NorgeEn person alvorlig skadd etter at hund angrep flere i Drammen18:17Helse og livsstilPerson fra Asker død etter koronasmitte18:15Helse og livsstilPandemien har kostet flere liv i USA enn Kina17:49ReiseCoronakrisen fører til at luftens giganter førtidspensjoneres17:37VerdenTurkmenistan forbyr ordet «coronavirus»17:03PengerEkspert: – Trump har møtt sin overmakt16:52VerdenSykepleier døde av corona: – Jeg har det bra. Ikke si noe til mamma og pappa16:30NorgeForeldre siktet for bortføring av fire barn16:29Helse og livsstilRegjeringen bestiller 1.000 nødrespiratorer15:34ReiseVisit Norway legges ned i Danmark15:33NorgeDårlig vær kan avskjære Finnmark fra resten av landet i lang tid15:14NorgeEOS-utvalget: Kritisk til E-tjenestens innsamling i Norge15:13NorgeBill Gates advarte mot ny pandemi: – Ingen hørte etter14:56Helse og livsstilDiabetestelefonen har firedoblet trafikken14:52SportIngen fotball for Haaland og co. før mai14:46PengerNHO sier nei til lønnsløft for å corona-sikre jordbruket14:28SportMot løsning for Rajas krisepakke for idretten14:27PolitikkAnniken Hauglie blir ny sjef i Norsk olje og gass14:22VerdenPå denne britiske øya bygde nazistene en konsentrasjonsleir14:12VerdenSverige innfører besøksforbud på aldershjem14:11PolitikkStortinget sier nei til privateide kraftkabler13:58SportTettey legger opp neste sommer13:58PengerKrevende å holde oversikt som forbruker13:25VerdenCoronafriske «pasient 47» spiser lunsjen sin på et eget bord13:15SportLangrenn med hovedsponsor på plass13:01Helse og livsstil31 personer fikk feil prøvesvar12:48PengerEuropeisk handelsløsning med Iran på plass12:45NorgeIS-siktet kvinne varetektsfengslet fram til etter påske11:59ReisePassasjertrafikken på norske flyplasser ned 93 prosent11:57PengerBillig olje gir lav inflasjon i euro-landene11:56NorgeSyklist døde i ulykke i Telemark11:52PolitikkVedum: – Selv med denne pakken vil flere miste jobbene sine11:11Verden– Dette bildet oppsummerer for meg alt som er galt med landet11:11SportEliteserieklubbene kan trene organisert fra onsdag11:08NorgeReagerer kraftig mot Forsvaret-forskrift: – Vil få mulighet til å beordre sivile11:08NorgeEOS-utvalget refser PST11:06PengerSverige spår arbeidsledighet på 9 prosent10:40PengerLego-overskuddet nær doblet10:32VerdenFørste hetebølge i Antarktis10:28Helse og livsstilFem corona-pasienter ble bedre etter å ha fått blodplasma fra friske10:20PengerOslo Børs åpner opp 2,5 prosent10:19PengerNesten 12.000 nye dagpengesøknader til Nav på mandag10:18Helse og livsstilGuvernør: New York trenger 1 million helsearbeidere10:17PengerMilliardkontrakt inngått for D-blokka i regjeringskvartalet09:59Helse og livsstil21-årig blogger blåste av virus-advarsler – nå er hun selv smittet09:23PengerNorske oljeselskaper selger ikke med tap: – Vi forventer at de overlever09:20ReiseIndonesia stenger grensa for utlendinger09:19Norge194 innsatte løslatt før tiden for å redusere smitterisiko09:19SportSolbakken & co. går ned 20 prosent i lønn08:31PengerESA godkjenner norsk støtte til flyselskaper08:25SportBayern-sjefen vil forlenge Bundesliga til høsten08:14Verden19 omkommet i voldsom skogbrann i Kina08:05NorgePolitiet oppfordrer folk til å ta samfunnsansvar07:52MotorNå gjør de bestselgeren sin elektrisk07:45PolitikkBred enighet om ny krisepakke07:43NorgeNorsk forskning: Vil bruke astronaut-urin til å blande månebetong07:39ReiseNorwegian kansellerer alle avganger til Finnmark i april07:39PengerOljeprisen stiger07:38Helse og livsstilForskere i Trondheim har utviklet ny coronatest i rekordfart07:22VerdenUSA har vedtatt at våpenbutikker kan holde åpent06:55Helse og livsstilFlere enn 20.000 helsearbeidere smittet i Italia og Spania06:51SportVirus-stopp for Eliteserien: – Snudd hverdagen nesten på hodet06:31SportAjer om van Dijk-sammenligningen: – Selvfølgelig smigrende06:30VerdenDyrene tar tilbake storbyens tomme gater06:19VerdenHarry og Meghan starter hverdagslivet i Los Angeles06:15PolitikkNorsk politikk i coronadvale – men iskanten kommer06:04NorgeDette skjer i dag06:00VerdenZimbabwes innbyggere må velge mellom sult og corona
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus