Mann døde etter vold på åpen gate i Drammen

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 43 år gammel mann som ble slått ned på gata i Drammen onsdag, døde torsdag av skadene. Ingen er pågrepet i saken, og politiet ber om tips.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet tror ifølge Drammens Tidende at mannen ble utsatt for vold like utenfor barnehagen i Amtmand Bangsgate, like ved Drammens sykehus, ved 12-tida onsdag. Han ble brakt til Oslo universitetssykehus Ullevål med alvorlige hodeskader.

– Vitner har forklart at det så ut om at to personer kranglet. Så skal den ene ha blitt utsatt for vold av den andre, sier operasjonsleder Svein Erik Gevelt i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

– Han har ligget i respirator siden dette skjedde. Skaden var så alvorlig at det ble besluttet å slå den av klokken 18.15 torsdag, sier operasjonslederen til NTB.

Åpent spørsmål

– Hva dødsfallet skyldes, er fortsatt et åpent spørsmål, sier leder av kriminalvakta i Drammen, Jan-Henrik Håkestad, til avisen.

Politiet har etterforsket saken for fullt torsdag og vil fortsette med dette fredag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til NRK sier leder av kriminalvakta i Drammen, Jan-Henrik Håkestad, at mannen som ble overfalt hadde vært på Drammen sykehus og var på vei vekk derfra da overfallet skjedde.

– Den fornærmede mannen og den mulige gjerningspersonen kan ha gått rundt i området ved Amtmand Bangsgate rundt klokken 12, sier Håkestad til Drammens Tidende.

Ber om tips

Ingen personer er pågrepet og politiet ber om tips i saken. Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har gått eller kjørt i Amtmand Bangsgate, eller gatene rundt, i dette tidsrommet onsdag.

– Du trenger ikke å ha observert noe for å ta kontakt med oss, vi ønsker bare å kartlegge alle bevegelser i dette området, sier Håkestad.

Ifølge vitner kan den mulige gjerningsmannen ha gått eller løpt i retning nedover mot elva fra Amtmand Bangsgate, etter voldsepisoden.