Meny

Aaser hardt ut mot næringsministeren

Tidligere Telenor-styreleder Svein Aaser går hardt ut mot næringsminister Monica Mæland (H) og mener at Deloittes granskningsrapport viser at det var feil å gi ham sparken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere Telenor-styreleder Svein Aaser går hardt ut mot næringsminister Monica Mæland (H) og mener Deloittes granskningsrapport viser at det var feil å gi ham sparken.

– Jeg har i min 40 år lange karriere i næringslivet aldri opplevd at en statsråd har utøvd så svakt eierskap som Monica Mæland. Statsråden har vært mest opptatt av å gi et inntrykk av politisk handlekraft. Hun har kun vist omsorg for seg selv i denne saken, sier Aaser til Dagens Næringsliv.

Les også: Ekspertadvarsel mot Deloitte-granskingen av Vimpelcom

30. oktober i fjor måtte han gå av etter mistillit fra Mæland. Bakgrunnen var ny informasjon om Telenor-styrets håndtering av Vimpelcom-saken, informasjon statsråden mente både hun og Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité burde fått tidligere.

– Næringsministeren burde ventet til Deloitte-rapporten forelå før hun sparket meg. Det er ingenting i rapporten som indikerer at hun burde handlet som hun gjorde, sier Aaser.

Les også: Grøvan: – Telenor må ha visst hva som foregikk i Vimpelcom

Mæland avviser kritikken fra Aaser.

– Det er ikke unaturlig at en avsatt styreleder har behov for å skrive sin egen historie. Aaser og jeg har helt ulik oppfatning av denne saken. Rapporten fra Deloitte styrker etter min mening de grundige vurderinger som ble foretatt i forbindelse med hans avgang, svarer hun.

Les også: Vimpelcom-bestikkelser skal tilbake til Usbekistan

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter eies av ABC Startsiden, som tilhører Telenor.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus