Foreldre dømt for å ha slått barn med håndklær og kost

Et foreldrepar fra Myanmar er i Borgarting lagmannsrett dømt til betinget fengsel for å ha slått flere av barna sine med ulike gjenstander som håndklær og en kost. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Et foreldrepar fra Myanmar er i Borgarting lagmannsrett dømt til betinget fengsel for å ha slått flere av barna sine med ulike gjenstander som håndklær og en kost. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Et foreldrepar fra Myanmar er i Borgarting lagmannsrett dømt til betinget fengsel for å ha slått flere av barna sine med ulike gjenstander som håndklær og en kost.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen omfatter grov mishandling gjennom en periode på fem år for tre av familiens fem barn. Alle parets barn er i dag under barnevernets omsorg.

En av sønnene er tilkjent 50.000 kroner i oppreisning. Ifølge tiltalen startet volden mot ham i 2008 da han var tre år gammel og pågikk fram til 2013.

I første rettsrunde ble tiltalen utvidet til å gjelde forhold helt tilbake til 2003. I dommen påpekes det at mishandlingen skal ha startet før familien kom til Norge, mens de bodde i en flyktningleir i Thailand.

Les også: Mann siktet for vold mot sine ni barn

I Asker og Bærum tingrett ble mannen dømt til ti måneder og kvinnen til ni måneders betinget fengsel. Dommen ble anket til lagmannsretten som 25. mai dømte mannen til ett år og moren til åtte måneders betinget fengsel.

Begge foreldre nektet straffskyld i retten. Barna har imidlertid fortalt om omfattende voldsbruk, noe retten altså festet lit til.

Les også: KrF vil ha obligatorisk foreldrekurs for flyktninger

Personvernpolicy