20-åring tiltalt for forsøk på å kjøre ned politimann

En 20 år gammel mann må til høsten svare for sitt forsøk på å kjøre ned en politimann etter at han ble stanset i en biljakt på E6 i Akershus i fjor høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til lørdag 26. september i fjor ble Akershus-mannen (20) jaktet på av politiet fra Eidsvoll til Skedsmo. Ifølge tiltalen kjørte han i opptil 220 kilometer i timen, skriver VG.

I rettssaken som starter i Nedre Romerike tingrett 8. november, er det alvorligste tiltalepunktet at 20-åringen, etter først å ha blitt tvunget til å stanse bilen, ga gass på nytt slik at en politimann måtte kaste seg over autovernet for ikke å bli påkjørt.

Tiltalen skildrer en voldsom biljakt som foregikk over mange kilometer med høye hastigheter og farlige forbikjøringer. Til slutt greide politiet å stanse 20-åringen ved å sette et vogntog på tvers av motorveien og legge ut en spikermatte. Det var da den rebelske sjåføren forsøkte å kjøre over spikermatta og stikke av, at politimannen måtte kaste seg i grøfta.

Politiet varsler at de vil legge ned påstand om at 20-åringens bil blir inndratt og at han får sperrefrist for oppkjøring til nytt førerkort.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus