Meny

Flere tatt for ruskjøring i år

UP tar flere tar alkoteser, har bedre etterretning på hvilke kjøretøy som brukes til ruskjøring, og de har fått nye apparater som avdekker kjøring i narkotika- og medikamentrus. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen 754 bilister ble tatt for kjøring i ruspåvirket tilstand de fire første månedene i år. Det er en økning på 48 prosent fra samme periode i fjor, viser ferske tall fra Utrykningspolitiet.

UP-sjef Runar Karlsen sier til P4 at de har hatt et særlig søkelys på ruskjøring i år.

– Det gjør vi gjennom at flere tar alkotest, vi har bedre etterretning på hvilke kjøretøy som brukes til ruskjøring, og vi har fått et nytt instrument som avdekker kjøring også i narkotika- og medikamentrus, sier han.

Les også: Politikvinne dømt for promillekjøring i sivil politibil

Ellers er det lite som tyder på at bilister på norske veier tar det roligere. Så langt i år er over 24.000 tatt for å kjøre for fort, det er på samme nivå som i fjor.

– Jeg er bekymret både for at det er så mange som kjører med altfor høy fart, og for at så mange kjører ruspåvirket, sier Karlsen.

UP-sjefen varsler mange kontroller i sommer, toppmånedene for dødsulykker på norske veier.

– Slik at vi kan bidra til at antall drepte på veiene fortsetter å gå ned.

Les også: Far dømt for promillekjøring med sønn i bilen

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus