Kona innrømmer drapet på ektemannen på Hånes

Politiets teknikere jobber på åstedet på Hånes i Kristiansand der Mahmoud Mohammadi ble drept sent om kvelden 26. februar. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Politiets teknikere jobber på åstedet på Hånes i Kristiansand der Mahmoud Mohammadi ble drept sent om kvelden 26. februar. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kona som er siktet for drapet på sin 63 år gamle ektemann på Hånes i Kristiansand, har i et nytt avhør tilstått at hun slo i hjel ektefellen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen har nektet for drapet siden hun ble fengslet 6. april. Da pågrep politiet henne på nytt og siktet henne for drap på ektemannen Mahmoud Mohammadi på Hånes i Kristiansand 26. februar i år.

– Kvinnen tok kontakt med politiet onsdag kveld og sa hun ønsket å forklare seg på nytt. Hun avga en full tilståelse og har erkjent at det var hun som tok livet av ektemannen, sier fungerende sjef for Felles kriminalenhet, Terje Kaddeberg Skaar, til Fædrelandsvennen etter pressekonferansen.

Ikke motiv

Skaar vil ikke gå inn på hva som skal ha vært bakgrunnen for drapet. 63 år gamle Mohammadi ble funnet drept i boligen sin sent om kvelden fredag 26. februar. Obduksjonen viser at 63-åringen ble slått gjentatte ganger i hodet med en massiv gjenstand, men det var ikke blodspor på noen av omgivelsene.

– Når det gjelder motivet for drapet ønsker jeg ikke å opplyse om noe rundt det nå, sier Kaddeberg Skaar.

Også parets 35 år gamle sønn ble pågrepet og siktet sammen med moren like etter at drapet skjedde. Han ble i likhet med moren løslatt dagen etter drapet, men ikke tatt igjen da moren ble varetektsfengslet i april.

– Politiet har ikke grunn til å tro at andre har medvirket til drapet, sier Kaddeberg Skaar torsdag.

Tekniske funn

Torsdag opplyste politiet at det var gjennomført beslag og at det i den forbindelse var gjort interessante funn. Om et mulig drapsvåpen var blant disse funnene, ville Skaar ikke kommentere.

– Jeg ønsker ikke å være konkret om hvilke gjenstander som er brukt, men det er gjort beslag som blir nærmere kriminalteknisk undersøkt, sier Kaddeberg Skaar.

Politiske motstandere

Den 54 år gamle kvinnen nektet først all kjennskap til drapet og sa hun hadde lagt seg da mannen ble drept. Hun mente politiske motstandere sto bak drapet på mannen, som var av iransk opprinnelse og aktiv i kurdisk politikk.

Ifølge VG forklarte den drapssiktede kvinnen først at hun satte på en vaskemaskin før drapet skal ha skjedd, men politiet har regnet seg fram til at det ikke kan stemme via tekniske spor ved vaskemaskinen. Politiet mener hun satte på maskinen etter drapet.

Også andre sentrale digitale spor mener politiet tyder på at kvinnen ikke snakker sant om sin egen rolle i saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus