Frp-politiker siktet for overgrepsbilder og narkotika

Advokat Gunhild Lærum er forsvarer til den siktede Frp-politikeren. Bildet er tatt i forbindelse med en tidligere sak. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Advokat Gunhild Lærum er forsvarer til den siktede Frp-politikeren. Bildet er tatt i forbindelse med en tidligere sak. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

En Frp-politiker fra Østlandet som er siktet for besittelse av overgrepsbilder av barn og narkotikalovbrudd, har meldt seg ut av partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vedkommende varslet partiet om saken i henhold til våre rutiner. Han har trukket seg fra alle verv og meldt seg ut av partiet, sier Helge André Njåstad, leder av Frps organisasjonsutvalg, til Nettavisen.

Mannen, som er i 40-årene, har tidligere hatt rikspolitiske verv g satt inntil for kort tid siden i kommunestyret i en kommune på Østlandet.

– Betydelig mengde

Politiadvokaten i den aktuelle kommunen sier til VG at mannen ble pågrepet av politiet i slutten av mai i forbindelse med mistanke om oppbevaring av barnepornografisk materiale.

– Det var i forbindelse med ransakelsen at vi også fant narkotika, sier politiadvokaten, som sier mannen er siktet for oppbevaring av en betydelig mengde narkotika.

Les også: Frp-politiker foreslår kameraovervåking i barnehager

Frp-politikerens forsvarer, Gunhild Lærum, sier det er for tidlig å ta stilling til siktelsen.

– Men når det gjelder narkotikalovbrudd erkjennes dette langt på vei. Det er en personlig tragedie, men omfanget er ikke avklart ennå. Han er svært lei seg og har det vanskelig personlig, sier Lærum.

Nekter skyld

Ifølge politiadvokaten, nekter han straffskyld for befatning med fremstillinger som seksualiserer barn.

Ordføreren i kommunen sier saken ble kjent for dem mandag da de mottok en fritakssøknad fra politikeren selv.

Les også: Aust-Agder-politiker tiltalt for bortføring av datter

Personvernpolicy