Incestdømt mann fikk ta fly alene – rømte

En incestdømt mann stakk av på Gardermoen og er på rømmen etter at han fikk fly aleneda han skulle flyttes fra ett fengsel til et annet. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
En incestdømt mann stakk av på Gardermoen og er på rømmen etter at han fikk fly aleneda han skulle flyttes fra ett fengsel til et annet. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

En mann som i fjor ble dømt til åtte års fengsel for grove overgrep mot sin egen datter og hennes kusine er rømt fra fengsel. Mannen skulle flytte fra Vardø til Bergen fengsel, og fikk fly alene. På Gardermoen stakk han av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå har han vært på rømmen i over en måned, skriver Nordlys.

Advokat Cecilie Drechsler, bistandsadvokat for datteren til den overgrepsdømte 45-åringen, sier hun er sjokkert over Kriminalomsorgen lot en mann med en åtte år lang fengselsstraff reise alene fra Vadsø til Bergen fengsel.

– Det ble lagt ned påstand om forvaringsdom og gjentakelsesfare var et sentralt tema i rettssaken. Ingen har kontaktet meg før nå slik at jeg kunne ivareta min klients interesser, sier hun til avisen.

Les også: Mann dømt for overgrep på datteren og hennes venninner

Mannen forsvant da han skulle bytte fly på Gardermoen 22. april.

– Han møtte aldri opp til den neste avgangen, sier påtaleleder i Troms politidistrikt, Einar Sparbo Lysnes til TV 2.

Han bekrefter at den overgrepsdømte mannen ble sendt alene.

– Det er en beslutning tatt av kriminalomsorgen. Men jeg kan si at politiet er svært kritisk til denne avgjørelsen, sier han.

Overgrepene mannen er dømt for startet da datteren var seks år og pågikk over fem år. Mannen filmet overgrepene, og materialet ble brukt som bevis i straffesaken i Nord-Troms tingrett. Under rettssaken i Nord-Troms tingrett forklarte mannen at han var lettet over at han ble avslørt og fengslet.

Les også: Ekslærer dømt til forvaring for overgrep

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus