Elden kritiserer regjeringsforslag om overvåkingsmetoder

<p>Regjeringens forslag til nye overvåkingsmetoder er et kraftig inngrep mot privatpersoner, mener advokat John Christian Elden. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)</p>
Regjeringens forslag til nye overvåkingsmetoder er et kraftig inngrep mot privatpersoner, mener advokat John Christian Elden. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Regjeringens forslag til nye overvåkingsmetoder er et kraftig inngrep mot privatpersoner, mener advokat John Christian Elden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vil ha store utvidelser av politiets overvåkingsmetoder. Siden starten av mars har lovforslaget ligget i justiskomiteen på Stortinget. Onsdag 8. juni skal det behandles i Stortinget, skriver Aftenposten.

– Det virker som om man i iveren etter å spionere mest mulig på befolkningen, har mistet av syne det overordnede mål om at samfunnets totale overvåking skal være så lav som mulig, sier Elden.

Les også: Politiet har lurt kriminelle til å tro på omfattende avlytting

Den profilerte forsvarsadvokaten satt i Metodekontrollutvalget i 2009 og er også vararepresentant for Høyre på Stortinget.

Regjeringen ønsker å gi politiet og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) større mulighet til å overvåke mobiltelefoner, utføre romavlytting, drive kameraovervåking og foreta teknisk sporing. I tillegg skal det innføres en ny overvåkingsmetode. Politiet skal kunne hacke seg inn på datamaskiner, telefoner og nettbrett for å kunne lese av alt som blir gjort og skrevet.

Les også:

Stortinget vil ha mer avlytting i kamp mot slaveri

Nye tiltak skal stoppe mobilspionasje

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus