Mann dømt til nær seks års fengsel for overgrep

<p>En 48 år gammel mann fra Trondheim er dømt til fengsel i fem år og ti måneder for å ha forgrepet seg på to barn og for å ha lurt små jenter til å sende seg nakenbilder. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)</p>
En 48 år gammel mann fra Trondheim er dømt til fengsel i fem år og ti måneder for å ha forgrepet seg på to barn og for å ha lurt små jenter til å sende seg nakenbilder. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

En 48 år gammel mann fra Trondheim er dømt til fengsel i fem år og ti måneder for å ha forgrepet seg på to barn og for å ha lurt små jenter til å sende seg nakenbilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen tok betenkningstid etter at dommen var avsagt i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag ettermiddag. Straffen var i tråd med aktors påstand, skriver Adresseavisen.

De to alvorligste forholdene dreier seg om seksuell omgang og seksuell handling med to barn under 14 år. Overgrepene mot den yngste jenta (9) skal ha skjedd i en kommune i Sør-Trøndelag i 2014.

Han ble også dømt for å ha forgrepet seg på niesen sin tre ganger i løpet av tre år tidlig på 2000-tallet. Den fornærmede, som nå er voksen, var under 14 år da dette skjedde.

48-åringen nekter for å ha begått overgrepene mot de to og er dømt til å betale dem 100.000 kroner hver i oppreisning.

Det var i alt nevnt 17 fornærmede i tiltalen, de fleste knyttet til mannens aktivitet på chattetjenester. Han dømmes for blant annet å ha forledet elleve barn under 16 år til å sende bilder av seg selv lettkledd eller naken samt for å ha utvist seksuelt krenkende atferd overfor 13 jenter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus