Meny

80-åring mister fiskerett etter ulovlig fiske

Ulovlig hummerfiske ble banen for en 80 år gammel mann som nå mister retten til å fiske. Retten mener at siden han er pensjonist var inndragning av fiskeretten ikke en for streng reaksjon. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 80 år gammel mann er fradømt retten til å fiske for alltid i Fredrikstad tingrett. Han ble også idømt 50 dagers fengsel for ulovlig hummerfiske og brudd på våpenloven.

Det var i juli i fjor at en inspektør fra Fiskeridirektoratet tok mannen på fersken med 23 hummer. Fire av dem var med rogn og ni under minstemålet, melder NRK.

I august samme år ble mannen nok en gang tatt for ulovlig fiske da han i skjærgården utenfor Fredrikstad ble tatt med åleruser utenfor den lovlige fiskeperioden.

Les også: – Det var ingen vits å fiske videre

I retten innrømmet 80-åringen straffskyld for ett tilfelle av ulovlig hummerfiske og for besittelse av hagle uten våpentillatelse, men nektet straffskyld for bruk av åleruser og gal merking av en sjark.

Tingretten noterte seg at mannen tidligere er domfelt for ulovlig fiske og mente derfor at han har vist en manglende respekt for lovverket. De mener at det er lite trolig at han kommer til å avstå fra ulovlig fiske i fremtiden og fratok ham derfor retten til å drive fiske. Han må også dekke sakskostnadene på 20.000 kroner.

Les også:

Kystvakten aksjonerte mot ulovlig fiske

Marica slo 46 år gammel verdensrekord med denne kjempen

To døgn i Altaelva solgt for 250.000 kroner

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus