Meny

14 døde i fangeopprør i Brasil

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

14 innsatte er døde etter opptøyer i to fengsler nordøst i Brasil i helgen, opplyser lokale tjenestemenn.

Uroen startet under en streik blant de fengselsansatte, og rivaliserende grupper sto mot hverandre i to fengsler i delstaten Ceará.

– Jeg beklager sterkt det som har skjedd i våre fengsler, og jeg vil ikke spare på noe når vi sammen med sikkerhetsstyrkene skal gjenopprette stabiliteten i fengselssystemet så raskt som mulig, sier guvernør Camilo Santana. Han har bedt om forsterkninger fra den nasjonale sikkerhetsstyrken.

Les også:  49 drept i fangeopprør i Mexico

Fengselsmyndighetene sier de fortsatt etterforsker årsaken til uroen som fikk dødelig utfall. De sier de fikk kontroll over situasjonen mandag. Politi og fengselsbetjenter oppdaget en tunnel i ett av fengslene, men «ingen rømninger er bekreftet», opplyses det. De streikende vaktene har gått tilbake til arbeidet.

Gjenger herjer i Brasils svært overbelastede fengsler, som gruppen Human Rights Watch nylig omtalte som «menneskerettslig katastrofe».

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus