Mann tiltalt for grov voldtekt av flere barn

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 30-årene møtte mandag i Namdal tingrett tiltalt for grove seksuelle overgrep mot tre jenter mellom seks og ni år. Mannen innrømmet overgrepene da rettssaken startet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er riksadvokaten som har tatt ut tiltalen i saken. skriver Trønder-Avisa.

Ifølge tiltalen skal mannen ved flere anledninger ha hatt seksuell omgang både med en jente som var seks år gammel da saken ble avdekket høsten 2015, og en jente på syv år.

Mannen er også tiltalt for seksuell handling mot barn under 16 år, etter at han skal ha vist pornografiske bilder til jentene. Han skal også ha spurt en jente på ni år om hun ville se hans penis.

– Vi ble varslet av mora til den ene fornærmede, og han ble pågrepet umiddelbart. Allerede i det første avhøret innrømmet han det han ble beskyldt for å ha gjort, sier statsadvokat Unni Sandøy til NRK.

Mannen er i nær familie med de tre småjentene som alle var under ti år da overgrepene startet. En rettspsykiatrisk undersøkelse slår fast at mannen er pedofil.

Den tiltalte har sittet i varetekt siden at han ble pågrepet i fjor høst. Ifølge tiltalen fant politiet rundt 350 filmer og 486 bilder som viser enten overgrep mot barn, eller fremstiller barn på en seksualisert måte.