Meny

Minst 45 drept av selvmordsbombere i Jemen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 45 mennesker er drept og over 60 er såret av to selvmordsbombere i havnebyen Aden i Jemen, opplyser sikkerhetskilder.

Den ene av selvmordsbomberne utløste en bilbombe utenfor et av regjeringshærens rekrutteringskontor i Khormaksar-distriktet.

Minst 20 rekrutter som sto og ventet utenfor kontoret ble drept i eksplosjonen, som skjedde i området der president Abedrabbo Mansour Hadi og hans regjering har søkt tilflukt etter å ha blitt fordrevet fra hovedstaden Sana av Houthi-militsen.

Kort tid etter det første angrepet slo en annen selvmordsbomber til mot en gruppe rekrutter som sto og ventet utenfor boligen til en høytstående offiser i regjeringshæren. Minst 25 ble drept i dette angrepet, opplyser sikkerhetskilder.

I forrige uke ble over 41 politirekrutter drept av en selvmordsbomber i havnebyen Mukalla sørøst i Jemen. Også der tok selvmordsbomberen oppstilling i køen av rekrutter.

Den ytterliggående islamistgruppa IS tok på seg ansvaret for angrepet i Mukalla, som inntil nylig ble kontrollert av militante islamister med bånd til al-Qaida.

Byen, som har 200.000 innbyggere, ble gjenerobret av regjeringsvennlige styrker med støtte fra Saudi-Arabia i april.

Les også: 25 politirekrutter drept i Jemen

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus