Meny

Sjekker videoovervåking etter «sjokkbrekk» i Stavanger

Innbruddstyver fikk med seg fotoutstyr for flere millioner kroner fra en forretning i Stavanger natt til mandag ifølge politiet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Stavanger har sikret seg videoopptak fra området der det ble begått et svært grovt innbrudd natt til søndag.

Natt til lørdag tømte tyver en Expert-forretning på Forus for opp mot hundre laptoper, etter å ha kjørt en stjålet kassevogn gjennom en av portene inn til butikklokalet.

Natt til mandag skjedde det samme med en fotoforretning i sentrum av Stavanger. Tyvene fikk med seg varer for flere millioner kroner fra Stavanger Foto nær Romsøegården. Samme metode ble brukt, en stjålet bil ble kjørt gjennom inngangspartiet. Politiet har hånd om begge kjøretøyer, som vil bli gjenstand for tekniske undersøkelser.

Det er videoovervåking i området, og politiet har sikret seg opptak fra aktuelle kameraer, skriver Stavanger Aftenblad.

Samme framgangsmåte

– Dette ligner veldig på sjokkbrekket i Expert-butikken på Forus natt til lørdag. Det er også uoppklart, men fremgangsmåten er den samme, sier operasjonsleder Tor Helge Stavik i Sør-Vest politidistrikt til NTB natt til mandag.

Innbruddet på Forus ble meldt til politiet klokka 3.26 natt til lørdag. I tillegg til de bærbare PC-ene, tok gjerningsmennene ifølge butikksjefen med seg mobiltelefoner. I alt stjal de varer for rundt 200.000 kroner, meldte NRK.

Også i området der Expert-butikken ligger, er det flere overvåkingskameraer. Disse kan ha fanget opp viktig informasjon for politiet.

– Spesielt utstyr

Arnt Ove Jøssang, daglig leder hos Stavanger Foto, tror tyvene visste hva de var ute etter.

Ifølge Stavanger Aftenblad er det tatt flere store telelinser, som fotografer blant annet bruker til å fotografere på fotballkamper eller i naturen.

– Dette er ikke varer man får solgt på Finn.no, sier Jøssang, som føler seg ganske sikker på at gjerningsmennene må ha vært inne i butikken i forkant av innbruddet.

Han anslår at det har forsvunnet varer for noen millioner kroner.

Mobile kriminelle

Politiet antar at gjerningsmennene har forsvunnet fra stedet i en annen bil.

– Vi tenker både på mobile vinningskriminelle og lokale gjerningsmenn. Vi må sjekke ut dette litt mer, men holder foreløpig alle muligheter åpne, sier operasjonslederen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus