Meny

Terrorekspert om ny video: – Det er svært alvorlig

Norske Kjartan Sekkingstad (t.h) sammen med de tre andre gislene som ble bortført av islamistgruppen Abu Sayyaf i september i fjor. I april i år ble det kanadiske gisselet John Ridsdel (til venstre for Sekkingstad) funnet drept. Foto: Twitter / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er svært dramatisk for gislene, sier terrorekspert Jan Oskar Engene om den nye videoen som gisseltakerne på Filippinene har lagt ut. I videoen ber norske Kjartan Sekkingstad for sitt liv og sier han blir drept dersom ikke løsepenger betales.

I videoen, som Nettavisen omtalte først, appellerer det norske gisselet til myndighetene i Norge, Canada og Filippinene om at de må betale løsepenger.

I videoen sier nordmannen at gisseltakerne har satt en ny frist for å få utbetalt løsepenger og at Sekkingstad og to andre gisler vil blir drept dersom ikke pengene utbetales innen fristen.

Sekkingstad ble sammen med to kanadiere og en filippinsk kvinne bortført av den filippinske islamistgruppen Abu Sayyaf 22. september i fjor. Kanadieren John Ridsdel ble drept i april etter at en tidligere frist for å betale løsepenger gikk ut.

Pressevakt i UD, Rune Bjåstad, sier til NTB at de er kjent med den nye videoen, men at de ikke ønsker å kommentere detaljer.

– Vi arbeider for å bidra til en best mulig løsning i denne saken. Det viktigste for oss er gislenes liv og helse og hensynet til de pårørende, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus