Meny

Afghanske ledere sier drap på talibanleder vil endre spillet

Dette er alt som er igjen etter angrepet mot Taliban-lederen. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den politiske ledelsen i Afghanistan sier drapet på Talibans leder Akhtar Mohammad Mansour kommer til å endre spillet i kampen mot opprørsgruppen.

President Ashraf Ghani og fungerende statsminister Abdullah Abdullah viste sjelden enighet da de reagerte på nyheten om at talibanlederen har blitt drept av en amerikansk drone.

– Mansour drev bedrageri og terror, skjulte fakta og smuglet narkotika, mens han truet, lemlestet og drepte uskyldige afghanere, heter det i en twitter-melding fra presidentens kontor.

– Dette er en ny mulighet for de i Taliban som vil avslutte krigen og blodsutgytelsene.

– Mansour var det viktigste hinderet for at Taliban blir med i fredsprosessen, Fra den dagen han tok over Taliban etter mulla Omars død, intensiverte han volden mot vanlige innbyggere, spesielt i Afghanistan, sa Abdullah da han snakket direkte på TV fra et ministermøte.

Ghani og Abdullah leder en såkalt nasjonal samlingsregjering, etter valget i 2014 der det ble uenighet om hvem som vant. De to blir sjelden sett sammen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus