Meny

Mann dømt for overgrep på datteren og hennes venninner

Illustrasjonsfoto: Kent Skibstad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er i Gulating lagmannsrett dømt til sju og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep mot barn under den seksuelle lavalder. De fornærmede er mannens datter og to av hennes venninner.

Mannen er dømt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved vold eller ved truende atferd og hatt seksuell omgang med barn under 16 år. Ett av forholdene, der den dømte foretok en seksuell handling med barn under 16 år, ansees som utført under særdeles skjerpende omstendigheter på grunn av misbruk av slektskapsforhold. Fornærmede var i dette tilfellet hans egen datter.

– Handlingen skjedde da fornærmede hadde helgesamvær hos sin far. Handlingen var krenkende og egnet til å svekke datterens tillit til sin far, heter det i dommen.

Mannen anket dommen fra Haugaland tingrett fra november, hvor han også ble dømt til fengsel i sju år og seks måneder. Han møtte til ankeforhandling i Stavanger tinghus og erkjente seg ikke straffskyldig. Han har nektet for enhver form for seksuell omgang og seksuell handling med de fornærmede. Men lagmannsretten kom fram til samme straffutmåling og forkastet anken over oppreisning og erstatning.

Han dømmes til å betale datteren 50.000 kroner og venninnene hennes henholdsvis 175.000 og 200.000 kroner i oppreisning.

Populært