Meny

Politiet advarer mot lommetyver 17. mai

Barnetoget på 17. mai på Karl Johans gate i Oslo i fjor. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lommetyver elsker 17. mai. Nasjonaldagen er den enkeltdagen i året med flest anmeldelser for lommetyverier.

– Derfor setter vi inn ekstra ressurser på denne dagen, sier Roar Kvassheim, leder for vinningsgruppen i Oslo sentrum, til Nettavisen.

Han mener at uansett hvor hyggelig og fin dagen er, må du regne med en risiko for å bli utsatt for lommetyveri. Tiden like etter barnetoget er mest utsatt.

– På dette tidspunktet begynner folk å bli slitne og evnen til å observere hva som skjer er nedsatt. Det er jevnt over på dette tidspunktet lommetyvene slår til, når folk skal ha noe å spise og drikke, sier Kvassheim.

Les også: Bunadsvær i sør, stillongs i nord

Også forsikringsselskapet Frende ber folk om å være ekstra oppmerksomme fordi mobiltelefoner, kostbare solbriller og dyre merkevesker er lett omsettelige, og lommebøkene er ofte fulle av kontanter til is og brus.

– Vi registrerer tyverier både fra lommer, vesker og barnevogner, fra kafébord og garderober, skriver kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen i Frende Forsikring i en pressemelding.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus