Meny

Fly på Rygge evakuert etter misforståelse

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryanairs fly fra Rygge til Manchester søndag kveld ble evakuert etter at passasjerer hørte medreisende snakke om «en bombe». Det hele var resultat av en misforståelse, konkluderer politiet.

Flyet skulle ha reist til Manchester klokken 18.55, men avgangen ble først utsatt, og deretter ble flyet tømt for passasjerer. Politiets bombegruppe gjennomsøkte flyet søndag kveld, uten å gjøre funn.

– Bombegruppa med hunder har gjennomsøkt flyet. Flyet og håndbagasjen til de to passasjerene er klarert. Nå gjenstår det å sjekke bagasjen til alle passasjerene, sier politiets innsatsleder på stedet, Anders Strømsæther, til NTB.

– Etter avhør av vitner og de innbrakte, konkluderer politiet med at situasjonen er resultat av en misforståelse, opplyser politiet like før midnatt.

Kranglet på toalett

Kommunikasjonsrådgiver Øystein Stavdal Paulsen i Øst politidistrikt opplyser at det var to menn, en fra Sri Lanka med spansk pass og en fra Kongo med britisk pass, som ble innbrakt av politiet.

– Det har vært en krangel mellom to utenlandske menn på et toalett, og ordet bombe ble nevnt. Passasjerer reagerte også på andre ting, sier Strømsæther.

Ryanair setter opp et nytt fly søndag kveld, mens passasjerene også får tilbud om å booke om til en annen flygning eller å få igjen penger for turen.

Kamp i Manchester avlyst

Det var passasjerene på den planlagte avgangen 18.55 som varslet kabinpersonalet etter å ha overhørt det de oppfattet som en mistenkelig krangel. Kapteinen i flyet varslet deretter politiet.

Hendelsen oppsto kun timer etter at Premier League-kampen mellom Manchester United og Bournemouth ble avlyst fordi en mistenkelig gjenstand ble funnet på stadion.

– Vi har sett på nyhetene fra Manchester tidligere i dag. Satt sammen, så vurderte vi at vi måtte ta dette på alvor, sier Paulsen til NRK.

Les også: Premier League-kamp flyttet til 17. mai etter funn av falsk bombe

Dramatisk

Det ble først meldt at flyet ble forsinket til klokken 20.00. Klokken 20.35 kom beskjeden om at flyet var evakuert. Væpnet politi sto utenfor flyet da passasjerene kom ut.

– Vi satt i flyet i 30 minutter til vi fikk beskjed over høyttaleren om at vi måtte ut på grunn av sikkerhetsårsaker, sier passasjer Awa Jallow til NTB. Hun forteller at de fikk sjekket passene før de måtte gå gjennom sikkerhetskontrollen igjen.

– Da roper de opp en mann og arresterer ham. De tar armene hans bakover og setter håndjern på ham, sier hun.

Rygge flyplass ble ikke evakuert som følge av hendelsen, og de øvrige avgangene fikk gå som normalt søndag kveld.

Politiets bombegruppe rykket ut til Moss Lufthavn Rygge i kveld etter at et fly ble evakuert og to personer pågrepet. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus